Във Варна се проведе регионалното състезание по правопис на английски

...
Във Варна се проведе регионалното състезание по правопис на английски
Коментари Харесай

Състезание по правопис Спелинг Бий във Варна

Във Варна се организира районното съревнование по правопис на британски език " Спелинг Бий ". То е част от Националното съревнование, стартирано от доброволци от Корпуса на мира през 2011г. И тази година учениците мериха сили в градовете София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Благоевград, Монтана, Разград и Сливен. На 21-ви април ще стане явен " Спелинг Бий " първенецът на България. Българска национална телевизия е медиен сътрудник на акцията.

Варна

Тази година надпреварите се организират под мотото " Да бъдем по-добри дружно ", защото уменията за работа в екип са извънредно значими за личностното развиване на младежите.
Димитър Цеков, уредник: Всяко учебно заведение може да взе участие с видео, с презентация, с която да покаже тази групова работа и взаимопомощта при подготовката за надпреварата.
Днес във Варна в две групи се състезаваха 50 възпитаници както от варненски учебни заведения, по този начин и от Добрич, Шумен, Обзор и Алфатар. Те трябваше да " спелуват ", т.е. да произнасят писмен знак по писмен знак разнообразни думи на британски език.
Александър Павлов: Малко се тормозя, лиши ми към две седмици да се приготвя.
Виктория Петрова е взела участие в надпреварата по правопис на британски език " Спелинг Бий " четири следващи години.
Виктория Петрова: Най- значимото е да не се тормозят, тъй като явно знаят доста щом са стигнали дотук...някои от тях треперят, само че най-важното е да имат вяра в знанията си.
Никакво терзание обаче не сподели най-малкият участник в надпреварата - Петър Калев, който е в трети клас в учебно заведение " Стоян Михайловски " във Варна.
Петър Калев: Коеър - това беше първата дума, която аз не можех да спелувам...Мога да стана преводач и знам малко испански.
В Регионалното съревнование след оспорвана конкуренция за Националния край на " Спелинг Бий " се класираха Георги Павлов и Микаела Павлова от Варна, както и Йоанна Димитрова от Добрич.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР