Във Варна само за ден бяха осуетени 7 опита за

...
Във Варна само за ден бяха осуетени 7 опита за
Коментари Харесай

Само за ден: Осуетиха 7 опита за телефонни измами във Варна, сред потърпевшите е и 94-годишна жена

Във Варна единствено за ден бяха осуетени 7 опита за телефонни измами. Сигналите са предотвратени със съдействието на бранш „ Измами ” към ГДНП. В 6 от случаите не са били предадени пари. 94-годишна жена обаче е съумяла да остави 1500 лв. на мястото, посочено от измамниците. След бързата интервенция на полицията парите са открити и върнати на пострадалата.

„ Ало измамниците се обаждат единствено на стационарни телефони. Сценариите, по които се правят измамите във Варна,  са главно два. При единия се търси помощ за потърпевш непосредствен при ПТП, който има потребност от пари за интервенция. При втория – се показват за чиновници на реда и желаят помощ за залавянето на  телефонни измамници ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” началникът на бранш " Престъпления срещу собствеността " в МВР-Варна Живко Костадинов.

По думите му от началото на годината са арестувани 10 лица, съпричастни към осъществяването на измами. Към момента на ареста им у тях са открити суми за към 120 000 лв.. Те са конфискувани и ще бъдат върнати на пострадалите. Всички измами са осъществени посредством позвънявания от непознати мобилни оператори, като най-често и причинителите са се намирали отвън страната.  

Повече по тематиката гледайте във видеото. 
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР