Във Варна пък в две секции машините били настроени да

...
Във Варна пък в две секции машините били настроени да
Коментари Харесай

Проблем с машина в Тракия, в Стрелча преминаха на хартиени бюлетини

Във Варна пък в две секции машините били настроени да стартират работа в 8 ч, а не в 7 ч, когато е началото на изборния ден. Там обаче имало по две устройства и гласуването е почнало обикновено. По-късно на съвещанието на ЦИК бе докладвано, че другите машини са стартирали работа.

В Ямбол пък в две секции имало машини, които били настроени да работят на 13 ноември.

В секция в пловдивския регион " Тракия " имало разминаване с хешкода. За този случай ЦИК изиска да получи документ, с който е открито това разминаване.

В две секции - една във Видин и една в Ловеч машините не разпознават четеца за карти и там ще се гласоподава с хартиени бюлетини, реши ЦИК.

В Бяла Слатина пък три машини спрели да работят поради проблем с екрана, се твърди в сигнал до ЦИК от гласоподаватели.

" Навсякъде изборният ден е почнал, като се изключи секциите, в които има проблем с машините - тук-там те са отстранени, на други - не и ще се премине към гласоподаване с хартиени бюлетини ", заключи началото на изборния ден секретарят на ЦИК Севинч Солакова.

" В чужбина е открит контакт със 742 секции. Единственият проблем е отсъствие по места на някои от членовете на секционните комисии. Въпреки това те са стартирали работа. Все още не е открит контакт с 8 секции отвън страната, не е открита една секция в Окланд заради възбрана на новозеландските управляващи ", изясни зам.-председателят и представител на ЦИК Цветозар Томов.

В една от секциите в Берлин не са се явили двама членове. На тяхно място са пристигнали аварийни членове, които обаче са съпрузи. В секция в Молдова пък от 5-членна комисия, са се явили единствено двама души.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР