Във Варна има пътни знаци и маркировки, които създават абсурдни

...
Във Варна има пътни знаци и маркировки, които създават абсурдни
Коментари Харесай

Изгубени в знаците: Абсурди на всеки метър по варненските улици

Във Варна има пътни знаци и маркировки, които основават неуместни обстановки за водачите. За това алармира ръководителят на Съюза на автоинструкторите във Варна Атанас Балабанов.



Всеки ден заблуждаващата маркировка и нелогично поставените знаци във Варна основават конфликтни обстановки на пътя, споделя автоинструкторът Атанас Балабанов.



" Варна е сложен град за ръководство от позиция на организацията му, oт позиция на пътни знаци и пътна маркировка за тези, които не познават града. Има доста места, където знаци липсват, където има разминаване сред метод на контролиране на кръстовищата ", уточни Атанас Балабанов – ръководител на Съюза на автоинструкторите във Варна.

Още при започване на нашата обиколка се изправяме пред първото предизвикателство на пътя, с което би трябвало да се оправят водачите.

" Кръстовището пред нас има знак за път с преимущество пред всички останали пътища, с спомагателна табела Т13, която трансформира пътя с преимущество. Прилага се правилото на дясностоящия, в тази ситуация дясностоящият е с преимущество пред нас, пред всички. Но в случай че този дясностоящия идва отсам, това значи, че в средата на кръстовището той към този момент не е с преимущество, т.е. на едно и също кръстовище той първо е с преимущество, след това не е с преимущество ", установи Атанас Балабанов – ръководител на Съюза на автоинструкторите във Варна.



Оказва се, че подвеждащата маркировка и несъответстващо сложени пътни знаци има на доста кръстовища в града.

" В случая в лява лента, под джипа, имате маркировка напряко и наляво. След няма и 5 метра вие попадате в наложителна посока за придвижване единствено напряко. Тоест става непрекъсната маркировка. Тази маркировка в ляво е подвеждаща, безусловно, както и тази тук, тъй като вие попадате незабавно в лента наложително напряко ", сподели Атанас Балабанов – ръководител на Съюза на автоинструкторите във Варна.

" Горе, където би трябвало да се прави противоположният завой, е много рисково за идващите коли от бул. „ Левски “ насам и от горната страна от пътя за Виница. Трябва да се измисли нещо, да се контролира както би трябвало ", моли Панайот Костадинов.



" От светофара кой завива наляво, надясно не се знае....

Тук постоянно ли стават произшествия?

" Стават, да. Ей долу от Чаталджа, в случай че тръгнеш да правиш ляв завой, може да минат 10 светофара и отново да не го направиш ", споделя Милен Петков.

" След малко отиваме към един парадокс, който не знам дали го има на територията на България или въобще на територията на Европа. В дясно от нас се вижда лента за публичен пътнически превоз. На самата лента има стоянка за таксита. Нещо, което е неуместно от позиция на Закона за придвижване по пътищата. Същевременно от лявата страна няма такава лента и спирката е с задоволителна дължина ", описа Атанас Балабанов – ръководител на Съюза на автоинструкторите във Варна.

Проблем има и с пешеходните пътеки в града, добавя Балабанов. На някои места те изцяло липсват, а на други са допълнително или не водят до на никое място.

" Бившият бул. „ Одесос “ от подлеза на стадион „ Варна “ и свършва долу до спирката. Няма нито една пешеходна пътека. На ден минават стотици деца посока Спортно учебно заведение, посока „ Захари Стоянов “ и Математическа гимназия ", сподели Атанас Балабанов – ръководител на Съюза на автоинструкторите.



" Тук пък имаме поредност от пешеходни пътеки, нищо, че светофарът е на 20 метра зад тила ни. Тук има построена такава. Ако вие пресечете на тази пешеходна пътека отляло надясно, вие сте до оградата на болничното заведение. Няма къде да отидете ", показва Атанас Балабанов – ръководител на Съюза на автоинструкторите.

И в случай че на доста места в града изчезналите пътни знаци могат да доведат до произшествия, то на други, като да вземем за пример във варненския квартал „ Владислав Варненчик “, те са в обилие.

" Всички тези пътни знаци, като се изключи пешеходна пътека и на знаците за начало и завършек на път на жилищна зона, могат да отпаднат с една непрекъсната маркировка по средата на платното, прекратена единствено за входа и изхода от жилищната зона. Това е едно разхищаване на пари, на средства, тъй като тези знаци не са безвъзмездни ", съобщи Атанас Балабанов – ръководител на Съюза на автоинструкторите във Варна.

Сигнали за нередности в организацията на придвижване могат да бъдат подавани от всички жители на телефона на дежурния в Община Варна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР