Във Варна и Добрич продължават протестите срещу високите цени на

...
Във Варна и Добрич продължават протестите срещу високите цени на
Коментари Харесай

Първият протест за днес във Варна започна! В 14 часа пред Катедралата започва вторият

Във Варна и Добрич не престават митингите против високите цени на горивата и обществената неправда. В морския град сборният пункт на протестиращите още веднъж ще е пред Катедралния храм от 14.00 часа

Преди минути стартира и митинг пред Паметника до Общината под мотото  “Митинг за свободата на вярата ”. Събитието започва на 12 ноември, само че бе заглушено от всеобщите митинги против високите цени на горивата, държавното управление и неприятните условия на живот, съобщи Нова Варна.

Причина за гражданското неодобрение са измененията в Закона за вероизповеданията, които към този момент минаха на първо четене националното заседание. Преди малко повече от месец стана ясно, че текстовете от Проектозакона за вероизповеданията, против които има възражения и Българската православна черква, ще бъдат модифицирани, преди да минат на второ четене. Ето какво пишат уредниците в известието за събитието: Да продължим да осведомяваме обществото и да стоим в отбрана на гражданските права и религиозни свободи в Република България! Второ четене на Законопроект за изменение допълнение на Закона за вероизповеданията не е минало и нещата занапред ще се вземат решение. Следващите недели – 25.11., 2.12, 9.12. и 16.12.2018 планираме да продължим с митингите, в който да изкажем нашата гражданска позиция по тематиката. Като представители на разнообразни верски общности в България, желаеме да изразим своята угриженост и паника по отношение на плануваните промени в българското законодателство, свързани със свободата и живота на вероизповеданията. Притеснение будят както обособени текстове, по този начин и цялостният дух на оферти законопроект, който е непознат на демократичните и плуралистични полезности. Законопроектът заплашва освен верските общности в Република България, само че всъщност съставлява и посягане върху правата на всички български жители. Недопустимо е през 21 век, в страна членка на Европейски Съюз, да се постановат закони, които стигматизират и лишават от съществени права цели сегменти в българското общество. Доказателство за това са и изразените мнения на всички вероизповедания в Република България, от които няма нито едно, което да поддържа препоръчаните промени в Закона. Излизаме на кротичък протест, обединени и с мисъл за опазване на постигнатото през годините на независимост и народна власт и с цел да се противопоставим на тихото завръщане на духа на тоталитаризма в нашата Родина.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР