Във Варна беше именуван най-новият български кораб, който вече е

...
Във Варна беше именуван най-новият български кораб, който вече е
Коментари Харесай

Във Варна беше именуван най-новият български кораб

Във Варна беше наричан най-новият български транспортен съд, който към този момент е в състава на Параходство “Български морски флот ". Влекачът носи името “Кастор " и е издигнат за 3 месеца в частна варненска компания.

  

“Кастор " има теглителна мощ 40 тона, и разполага с два мотора, всеки от които с мощ 1800 конски сили. Новият влекач е доста маневрен и ще плава в региона на Пристанище Варна.

Андрей Станев, представител на корабостроителната компания разяснява: " Пристанищен буксир. Той е напълно приспособен за пристанищни и морски буксировки. Към момента в пристанище Варна няма подобен буксир ".

Влекачът “Кастор " ще разреши във Варненското пристанище да бъдат обработвани кораби с по-голям тонаж, настояват експерти.

Андрей Станев, представител на корабостроителната компания сподели: " Влекачът е издигнат по всички допустимо най-високи критерии за сигурност и навигация. Изключително съвременен, на международно равнище, мога да кажа. Плавателният съд ще бъде под командването на Мирослав Дянков, капитан с 25-годишен стаж. "

Мирослав Дянков, капитан на “Кастор " добавя: " Съвсем нова техника, нещо друго от всичко останало. Абсолютно е на международно равнище. "

Представителите на морския отрасъл се надяват да бъдат издигнати и пуснати в употреба още влекачи, с цел да станат пристанищата ни по-атрактивни за комерсиалните кораби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР