Във Върховна касационна прокуратура продължава да функционира дежурно звено от

...
Във Върховна касационна прокуратура продължава да функционира дежурно звено от
Коментари Харесай

ВКП образува 102 преписки и 27 производства за нарушения във връзка с президентските избори

Във Върховна касационна прокуратура продължава да действа дежурно звено от прокурори и чиновници, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, обвързвана с осъществени закононарушения и нарушавания в изборите за президент и вицепрезидент на Република България, оповестява ВКП.

Във всяка област на страната работят и основаните регионални междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите.

От началото на предизборната акция за президент и вицепрезидент до 13,00 часа на 20.11.2021 година общият брой на преписките е 102 , а на формираните досъдебни производства - 27 .

Само през последната седмица са формирани 71 преписки и 14 досъдебни производства.

По Апелативни региони досъдебните производства, свързани с вота за президент и вицепрезидент, са разпределени както следва: АП-София - 3, АП-Бургас - 1, АП-Пловдив - 15, АП-Варна - 8.

С оглед липса на събрани от органите на Министерство на вътрешните работи данни за осъществени закононарушения са постановени общо 81 отхвърли за формиране на досъдебни производства по отношение на вота за президент и вицепрезидент. От тях 57 са постановени за интервала от 15.11.2021 година до 13,00 часа на 20.11.2021 година
 С 4516 инспекции за пазаруване на гласове се регистрира Министерство на вътрешните работи
С 4516 инспекции за пазаруване на гласове се регистрира Министерство на вътрешните работи

4753 са нарушаванията на изборното законодателство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР