Във Върховна касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и

...
Във Върховна касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и
Коментари Харесай

ВАП: 69 досъдебни производства, 612 преписки за нарушения на изборните права

Във Върховна касационна прокуратура действа дежурното звено от прокурори и чиновници, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, обвързвана с осъществени закононарушения и нарушавания на изборния развой. Това оповестиха от пресцентъра на ВКП.

Във всяка област на страната не престават работа и основаните регионални междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите. 

Общият брой на формираните преписки, свързани с нарушавания на изборните права на жителите, към 10.00 часа на 10 юли 2021 година е 612. Общо 69 са формираните досъдебни производства към началото на деня за размисъл преди плануваните за 11 юли 2021 година предварителни избори за Народно заседание.

За изясняване на фактическата конюнктура, съдържаща се в сигналите, както и за събирането на задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент, наблюдаващите прокурори са упълномощили на органите на Министерство на вътрешните работи осъществяването на инспекции.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР