Във Върховна административна прокуратура е образувана преписка по информация в

...
Във Върховна административна прокуратура е образувана преписка по информация в
Коментари Харесай

ВАП призовава регионалния министър за действия относно проблеми с водата в Копривщица

Във Върховна административна прокуратура е формирана кореспонденция по информация в медиите, касаеща проблем с водопровода и канализацията в Копривщица, поради който жителите излязоха на митинг и блокираха Подбалканския път.

В осъществяване на конституционно откритите си пълномощия и в отбрана на държавния и публичен интерес, ВАП ангажира служебния министър на районното развиване и благоустройството по реда на член 145, алинея 1, т. 6 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) за предприемане на съответни ограничения за осъществяване на закона, обезпечаващи качественото и безвредно потребление на водни запаси в гр. Копривщица, оповестяват от институцията.

ВАП следва да бъде известена в къс период за взетите решения, подхванатите дейности и реализирани резултати, в това число за случаи на установено неспазване на използваните правила, за осъществяване на съответни дейности за премахване на престъпления и последствията от тях, за санкциониране на отговорните лица, издаване на административни актове и други.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР