Във въпросните материали са изнесени данни за последствията от обилните

...
Във въпросните материали са изнесени данни за последствията от обилните
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура – Монтана се самосезира във връзка с бедственото положение в Берковица

Във въпросните материали са изнесени данни за следствията от изобилните превалявания (около 70 литра на кв.м.), обхванали целия град. Някои от кварталите са залети от придошлата река. В квартал " Стара планина " е отвеян асфалтът от улиците, водата завлече коли и кофи за отпадък. Заляти са редица къщи и детски градини. Не се оповестява за ранени хора.

 

Очаква се да бъде направено резюме на информацията за нанесените материални вреди. Инициирани са изключителни ограничения от държавни и локални органи. Разпоредено е включване на военнослужещи от Българската войска в напъните за превъзмогване на следствията от наводнението.

 

Прокуратурата ще извърши инспекция за вероятно закононарушение за занемареност, за което Наказателният кодекс планува отнемане от независимост до шест години и санкция до 5 хиляди лева

 

Проверката е предоставена на органите на ОД Министерство на вътрешните работи на гр. Монтана. Съвместно с Областна администрация Монтана, Регионална здравна ревизия – Монтана и Регионална ревизия по околната среда и водите – Монтана следва да се открият аргументите за зародилото бедствено състояние, в това число имало ли е непочистени сектори, както на реката, по този начин и на околната среда, които да са свързани с аргументите за наводнението.

 

Създава се нужда да се конкретизират длъжностните лица, отговарящи за почистването на коритото на река Раковска, да се снемат сведения от чиновници от съответните служби, чиито отговорности директно свързани с запазване на околната среда и водите, както и от други лица, осведомени директно или индиректно с събитията.

 

Проверката би трябвало да бъде осъществена в едномесечен период.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР