Във САЩ започва процеса серещу младия мъж, който застреля 17

...
Във САЩ започва процеса серещу младия мъж, който застреля 17
Коментари Харесай

Започна делото за касапина Николас Крус, убил 17 в бившето си училище във Флорида

Във Съединени американски щати стартира процеса серещу младия мъж, който простреля 17 души в някогашната си гимназия в Паркланд, Флорида.

Очаква се правосъдните заседатели да присъдят или смъртно наказване, или доживотна присъда, оповестява Агенция Франс Прес.

През 2018 година въпросният Николас Крус влезе с пушка в тогавашното си учебно заведение Marjory Stoneman Douglas точно на Свети Валентин и умъртви 17 възпитаници и чиновници.

Крус, който по това време е би на 19 години, към този момент се призна за отговорен по 17 обвинявания в ликвидиране първа степен и 17 обвинявания в опит за ликвидиране на ранените по време на стрелбата.

Смъртното наказване изисква единомислещо решение на журито. В противоположен случай Крус ще бъде наказан на живот без право на подмяна.

Николас Крус е закупил законно оръжието, което е употребявал при офанзивата през 2018 година, макар че е с потвърдено психологични проблеми.

Малко след стрелбата е задържан наоколо до гимназията.

Записи, открити от телефона му, демонстрират, че той е снимал проектите си да нападна бившето си учебно заведение, а че задачата му е да убие “поне 20 души”.

Според уеб страницата Gun Violence Archive, повече от 24 000 души са били убити с огнестрелни оръжия в Съединените щати до момента тази година, в това число над 13 000, които са се самоубили.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР