Във ФСБ са получени допълнителни данни за причастност на спецслужбите

...
Във ФСБ са получени допълнителни данни за причастност на спецслужбите
Коментари Харесай

ФСБ задържа двама украински пилоти, разкриха план за атака с мръсна бомба над руска територия

" Във ФСБ са получени спомагателни данни за причастност на спецслужбите на Украйна към обмисляне и подготовка на терористични актове ", оповестиха от службата. Това е станало ясно в хода на следствието " за подготвяната през май 2023 година измама за взривяване на самолетите на летище " Северен в Ивановска област ", допълват оттова.

" Според получените данни, за задачите на организирането на диверсии на територията на Русия, началникът на Главното ръководство на разузнаването към Министерството на защитата на Украйна - Кирил Буданов, е основал 3-та работа към ведомството, в чийто състав е включена лекомоторна авиация за доставяне на диверсионно-разузнавателните групи на съветска територия със средства за проваляне, а също по този начин и за нанасяне на удари посредством стартиране на бомби над обекти от енергийната инфраструктура ", оповестява ФСБ.

Координацията за потреблението на лекомоторната авиация е поета от войскова част от състава на военното разузнаване, с условното название " Легион ". От началото на годината това особено отделение е провело и осъществило пет бойни полета над територията на Русия, по време на които са нанесени провали на обекти от топло-енергийната инфраструктура в погранични на Украйна съветски райони, гласи оповестената информация от службата за сигурност на РФ.

Според огласените данни от ФСБ, " мръсните бомби " са били оборудвани с таймер, а проектът е бил те да бъдат взривени по едно и също време.

" В резултат на извършените специфични интервенции двама водачи са арестувани и са дали показания със признания за осъществените и плануваните от Главното ръководство на украинското разузнаване терористични актове ", обявиха от службата.

Единият от арестуваните украински водачи е Дмитрий Леонидович Шимански, който е дохвърчал до Тула, където е бил арестуван след кацането на самолета. На борда на самолета му са открити 3 кг експлозиви, два дрона и револвер с военен комплект, написа " Известия ". Вторият водач, Александър Морозов, е бил арестуван в Брянска област. ФСБ разгласява и техните самопризнания във видео.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР