Във Франция правителството убедително спечели два вота на недоверие, внесени

...
Във Франция правителството убедително спечели два вота на недоверие, внесени
Коментари Харесай

Аферата Бенала: Френското правителство оцеля при два вота на недоверие

Във Франция държавното управление безапелационно завоюва два вота на съмнение, импортирани от опозицията в Националното заседание поради аферата " Бенала ". Това е името на някогашния помощник на президента Макрон, който беше уволнен поради записан побой над стачкуващ на 1-и май в Париж. Междувременно стана ясно, че партията на президента е уволнила и охранителя Венсан Краз.


Двата вота на съмнение против държавното управление - по един отляво и отдясно - бяха гласувани ден след появяването на нов запис с действията на Бенала и Краз на първи май и внасянето на нова тъжба против тях. Вотовете бяха без риск за ръководещите, които разполагат с 358 от 577 депутатски места в долната камара на Народното събрание.

Френското правораздаване към този момент стартира ново следствие против някогашния член на кабинета на президента Александър Бенала. Проверяват се и други негови прояви на принуждение на първи май, осъществени часове преди сниманите конфликти.

Новото следствие е по тъжба против незнаен причинител, подадена от две лица на 23 и 24 години. Те настояват, че са били измъчвани физически в парк в центъра на Париж, където са се намирали Бенала и служителят по сигурността на президентската партия " Република, напред " Венсан Краз. Краз е бил уволнен, откакто по-рано този месец френската прокуратура стартира следствие против него.

След нови спадове през юни и макар абсурда, този месец известността на президента Макрон се е нараснала с два пункта до 42%. Не е изключен и възможен удобен резултат от триумфа на страната на международното състезание по футбол в Русия.
 ​Уволненият охранител на Макрон - Александър Бенала призна, че е направил неточност ​Уволненият охранител на Макрон - Александър Бенала призна, че е направил неточност
Александър Бенала - някогашният чиновник в Елисейския замък, който е в центъра на скандал, засегнал френската изпълнителна власт, признава през днешния ден в изявление...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР