Във Франция от днес влизат в сила по-строги ограничения за

...
Във Франция от днес влизат в сила по-строги ограничения за
Коментари Харесай

Неваксинирани вече не се допускат до френските ресторанти, музеи и още куп места

Във Франция от през днешния ден влизат в действие по-строги ограничавания за неимунизираните против коронавирус, съобщи ДПА.

Хората, които не са имунизирани против ковид и които не са преболедували, няма да могат да посещават заведения за хранене, питейни заведения, културни обекти, спортни събития и да се возят на влакове на дълги дистанции.

Новите ограничавания са свързани с въвеждането на имунизационен документ във Франция. За да имат достъп до публичния живот, хората ще би трябвало да показват този документ, с цел да потвърдят, че са били имунизирани или че са преболедували, като негативните проби за ковид към този момент няма да са задоволителни.

По-строгите ограничавания предизвикаха публичен спор във Франция, като френският Конституционен съвет постанови, че рестрикциите следва да останат в действие единствено до момента в който това е нужно от позиция на битката с пандемията.

Френските управляващи се надяват, че рестриктивните мерки ще допринесат за понижаване на разпространяването на ковид.

Неотдавна президентът Еманюел Макрон съобщи, че не може да задължи французите да се имунизират, само че че ще тормози неимунизираните с нови ограничавания, каквито в действителност Народното събрание утвърди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР