Във Флорида аукционната къща Bonhams Cars продаде на търг два

...
Във Флорида аукционната къща Bonhams Cars продаде на търг два
Коментари Харесай

Колекционерски комплект Triumph T120 Bonneville и китара е продаден на търг

Във Флорида аукционната къща Bonhams Cars продаде на търг два търсени неповторими колекционерски предмета, проектирани в идентичен дизайн като респект към Елвис Пресли - Triumph T120 Bonneville и електрическа китара Gibson Les Paul, за благотворителната фондация на Елвис Пресли.

Продаденият на търг мотоциклет, чисто нова версия на именития T120 Bonneville, е планиран от всепризнатия поръчков художник J Daar. Дизайнът е въодушевен, наред с други неща, от истинските мотоциклети Triumph на членовете на " Мемфиската мафия " и пустинния Bonneville, които Елвис кара във кино лентата от 1968 година " Стой надалеч, Джо ".

При избора на цветове в алено, сребристо и златно, художникът се управлява главно от типа на фамозното особено телевизионно шоу за завръщането на Елвис през декември 1968 година Мотоциклетът беше показан на фестивала Barber Vintage през 2023 година в Бирмингам, Алабама и от този момент е изложен в автомобилния музей на Presley Motors в Грейсланд.

Легендарният музикант беше прочут като буен мотоциклетист. Елвис се среща с мотоциклетите Triumph през 1965 година, когато по време на отмора от фотосите той прекарва време с най-близките си другари, по този начин наречената " Мемфиска мафия ", в дома си в Бел Еър.

Художникът J. Daar също по този начин самостоятелно е проектирал китарата Les Paul, която идеално пасва на мотора. Тя е подаяние от производителя Gibson и препоръчан на търг като комплект дружно с мотоциклета. Изборът на китара се връща към различен образец за щедростта на Елвис - по време на подготовките за специфичното телевизионно шоу за завръщане от ྀ, Елвис свири на Les Paul, който по-късно подарява на своя готвач.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР