Във флагманския процесор Qualcomm Snapdragon 845 е реализирана пълноценната поддръжка

...
Във флагманския процесор Qualcomm Snapdragon 845 е реализирана пълноценната поддръжка
Коментари Харесай

Колко бързо се зареждат смартфоните с помощта на технологията Quick Charge 4.0+

Във флагманския процесор Qualcomm Snapdragon 845 е осъществена пълноценната поддръжка на новата технология за бързо зареждане Quick Charge 4.0+.
Интересът към новата технология заинтересува потребителите и корпорацията Qualcomm, която в действителност я сътвори, разгласява информация, която демонстрира какъв брой по-бързо става зареждането на батериите. Работата на Quick Charge 4.0+ бе съпоставена с другите сходни технологии.



Бързото зареждане Quick Charge 4.0 е усъвършенствана версия на стандарта QC 4.0, който се появи дружно с процесора Snapdragon 835 в края на 2016 година. Отбелязва се, че новата технология е с 30% по-енергоефективна, с 15% по-бърза и което не е маловажно, батерията се нагрява с 3% по-малко, с което се реализира по-добра сигурност. Времето на зареждане на акумулаторна батерия с потенциал 3300 mAh, каквато се употребява в множеството Android смарт телефон, е 60-65 минути.

Тези индикатори са реализирани с потреблението на новата технология Dual Charge, която има патентна отбрана.



За да се употребява новото бързо зареждане е належащо особено зарядно с поддръжката на технологията Quick Charge 4.0+.

Производителите на смарт телефони нормално не вграждат зареждането QC 4.0 и вероятно по този начин ще бъде и с Quick Charge 4.0+. Като причина за това се показва, че Qualcomm желае прекомерно огромни такси за потреблението на своето фирмено зареждане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР