Във фирмите има огромни касови наличности, с които вероятно се

...
Във фирмите има огромни касови наличности, с които вероятно се
Коментари Харесай

Финансовият министър: Във фирмите има милиарди кеш, с които се купуват гласове

Във компаниите има големи касови наличия, с които евентуално се подхранва корупцията и се купуват гласове. Това сподели финансовият министър Асен Василев в ефира на БНР.
Той разгласи, че ще се ревизират всички компании с огромни касови наличия, с цел да се видят дали тези пари са там. Ако ги няма, то значи за отишли за корупция и пазаруване на гласове, сподели в прав текст Василев. Той даде обещание да се даде гласност на инспекцията, както това било направено и за компаниите, които дължат големи суми пари на страната.
 Белянова: Десет милиарда лв. налози е отписала Национална агенция за приходите за три години Белянова: Десет милиарда лв. налози е отписала Национална агенция за приходите за три години
" Десет милиарда лв. налози е отписала Национална агенция за приходите за три години – от 2017 до 2020 години, заяви служебният финансов министър Асен Васил...
Василев разгласи и, че кредитополучатели в ББР дължат 20-30 милиона на Национална агенция за приходите. Освен това той съобщи и, че компании, които дължат пари на страната, не престават да получават запас от нея.
По думите му в Националната организация по приходите има редовно безучастие:
" 10 милиарда лв. са отписани, няма какво да се направи за тях. Това е огромен проблем. По-интересни са другите 10 милиарда лв. - просрочени отговорности с незадоволително поръчителство. За тях можем да създадем нещо. Там евентуално има длъжници от вида компании с източване, мъчно събираеми, само че има и компании, които и през днешния ден работят и получават бюджетни средства ".
Василев уточни, че от Национална агенция за приходите се работи върху обзор на компании, които получават огромен държавен запас:
 Асен Василев: Има дупка в хазната от 2 до 3 милиарда на година Асен Василев: Има дупка в хазната от 2 до 3 милиарда на година
Дотук очертахме 1 година на систематична липса на надзор, една картина, разрешила струпване на големи дефицити в системата - било посредством н...
" Там също има огромна централизация. Миналата година 13-14 компании са получили над 3 милиарда лв.. Тази година - към април, имаме четири компании, които са получили 1,5 милиарда лв.. Тези компании се гледат като рискови. Започват инспекции. Когато имаш подобен огромен ползвател на публичен запас, би трябвало да направиш добър надзор по веригата ".
На въпрос за какво е назначил Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите откакто той от години не живее в България, а в Дубай, Асен Василев разгласи, че от дълго време го познава. Освен това Спецов бил доверено лице на западните служби, с него работел и Европол във времето, в което той се занимавал с попречване на данъчни измами.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР