Във Финландия се наблюдава увеличаване на броя на кандидатите за

...
Във Финландия се наблюдава увеличаване на броя на кандидатите за
Коментари Харесай

Финландия ще предприеме действия поради наплив на кандидати за убежище през Русия

Във Финландия се следи увеличение на броя на претендентите за леговище от трети страни, които идват на граничните пунктове с Русия, заради което страната се готви да " предприеме дейности " за справяне със обстановката, съобщи финландският министър на вътрешните работи, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. 

" Броят им е повишен доста за малко време. Руските управляващи са трансформирали метода си на работа, с цел да разрешат пътуването до Финландия макар неналичието на документи, което е нелегално влизане ", съобщи министърката на вътрешните работи Мари Рантанен пред публицисти.

Около 60 лица, търсещи леговище, са пристигнали от Русия от понеделник сутринта, уточни министърката. Докато от 1 август до 12 ноември 91 души са пристигнали без нужните документи, както сочат данни на финландската гранична работа.

Министерството на вътрешните работи ще приготви предложение, което може да разреши на чиновниците да лимитират граничния трафик или да затворят някои от граничните пунктове, сподели Рантанен.

Финландия, която е член на НАТО, споделя 1340-километровата граница с Русия, която служи и като външна граница на Европейския съюз.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР