Във филмите, крадците и обирджиите обикновено са чаровни престъпници, които

...
Във филмите, крадците и обирджиите обикновено са чаровни престъпници, които
Коментари Харесай

Най-невероятните и дръзки обири

Във филмите, крадците и обирджиите нормално са чаровни нарушители, които постоянно са една крачка пред полицията. В същинския живот, те постоянно са немарливи наркомани, които биват хванати минути след обира.

Има случаи обаче, в които същински бандити или група бандити съумяват да надминат даже филмовите си сътрудници с толкоз хитри, смели или откачени схеми, че можем единствено да им се възхищаваме.

1. Мотористи с брадви обират бижутерски магазин измежду бял ден

На сутринта на 6 ноември 2012г, тайфа от шестима апокалиптични мародери влетели на втория етаж на лондонски МОЛ с моторите си и ограбили бижутерски магазин, след което си тръгнали през основния излаз. Те били облечени задачите в черно и размахвали брадви и бухалки, с които изпотрошили магазина. И всичко това измежду бял ден, посред огромен търговски център.

Само за няколко минути, мотористите отмъкнали часовници, диаманти и обици за $3.1 милиона. Охраната на комерсиалния център влезнала в деяние и затворила достъпа до цялата постройка, таман в точния момент, с цел да попречи на бандата да се върне и да открадне нещо друго.

2. Обир на изкуство за $30 милиона с коли бомби и бягство с моторница

Хората изпаднали в потрес и смут, когато две коли ненадейно избухнали в пламъци до Националния музей на изкуствата в Стокхолм, а през това време вътре връхлетял мъж с MP5, който взел на мушка охранителите.

Мъжът се свързал с двама съучастници, които към този момент били в музея и дружно отмъкнали картина на Рембранд и две на Реноар на обща стойност $30 милиона. Тримата крадци изтичали извън до чакаща моторница, с която се измъкнали. Явно никой не е видял проблем в това музеят да се намира непосредствено на брега.

Полицията, разсеяна от пламналите коли, не забелязала протичащото се в музея, с цел да се намеси на време, само че крадците за всеки случай разпръснали пирони към входа на музея, с цел да забавят служителите на реда.

Властите разкрили лодката изоставена в езеро, само че им трябвали още няколко години, преди да върнат картините. Десетина нарушители и дилъри са вкарани в пандиза за присъединяване им в обира.

3. Обир по време на концерт на Джъстин Бийбър

През май 2012г, на стадион FNB в Йоханесбург, хиляди тийнейджърки се събрали да гледат Джъстин Бийбър. Когато пристигнало времето мениджърите на събитието да преброят пачките от продажби на билети обаче, оказало се, че трезора бил празен.

Група предприемчиви обирджии съумели да пробият 60см заздравен бетон, да се спуснат в трезора посред стадиона, цялостен със стотици служители на реда, десетки камери и хиляди евентуални очевидци, и отмъкнали близо половин милион $.

Властите считат, че обирът е бил осъществен от дребна група, която се е сдобила с подправени пропуски на защитата, с цел да получи достъп до бекстейджа.

4. Крадци отварят ресторант, с цел да пробият пода на банката над тях

Служителите на банка на втория етаж в сграда в Челембра, Индия, отишли на работа сутринта след новогодишната нощ на 2008г и разкрили огромна дупка посред пода на трезора. Били откраднати 5 милиона рупии и 80 кг злато.

Обирджиите пробили пода от помещението под банката, което били наели сякаш с цел да откривали ресторант. Дори напълнили мястото с мебели и строителни материали и окачили табела, че отваряли скоро. Всичко това им лишило два месеца и похарчили 50 000 рупии за наем,.

5. Банкови обирджии изчезват пред 200 служители на реда

Четирима (вероятно петима) мъже влезнали в банка в Буенос Айрес и държали всички вътре като заложници в продължение на седем часа. Докато обирджиите изпразвали 140 депозитни кутии на стойност $8 милиона, извън 200 служителя на реда се готвили да ги посрещнат.

Междувременно, крадците в банката пеели песни на заложниците и даже освободили трима от тях в подмяна на пица и безалкохолно. Полиците най-после решили, че им е писнало и щурмували постройката, само че вътре разкрили само заложниците.

След претършуване на банката, те разкрили в мазето голяма дупка в стената, закрита от железен похлупак. Дупката водела към един от множеството подземни тунели на Аржентина и излизала в реката, където крадците се качили на лодка и избягали.

6. Розовите пантери крадат всички диаманти по света

Розовите пантери са тайфа интернационалните крадци на бижута, които почтено казано вършат всички останали в този лист да наподобяват като цялостни дилетанти. Групата е формирана от 60 до 100 члена и са откраднали диаманти и други скъпоценности на обща стойност $500 милиона през последните 2 десетилетия.

За първи път се появяват през 1993г, когато отмъкват диаманти за $800 000 от бижутер в Лондон. От тогава, Интерпол са ги свързали с кражби на над 100 магазина в 20 страни по света.

Групата се беше покрила през последните години, като някои от членовете са задържани тук и там, само че неотдавна година още веднъж е изплувала. Първо, трима от Розовите пантери са избягали от пандиза преди няколко години, като бягството на единия от тях е било изключително зрелищно – бандитите влетели в двора на пандиза с автомати и извадили стълба, по която да премине оградата пандизчията.

По-късно същата седмица, по време на филмовия фестивал в Кан, един от Розовите пантери влезнал в хотел Карлтън на Френската Ривиера единствено с шал на лицето и револвер, след което отмъкнал от хотела диаманти, скъпоценни камъни и часовници за $136 милиона.

Полицията към момента не е направила арести, нито е разкрила крадените движимости, само че фактът, че най-големият грабеж на бижута в историята става няколко дни след излизането от пандиза на един от Розовите пантери, би трябвало да им приказва нещо.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР