Във филма Птиците много добре се илюстрира това, което искам

...
Във филма Птиците много добре се илюстрира това, което искам
Коментари Харесай

Режисьорът Виталий Мански: Хората които измислиха Путин, кулоарно...

Във кино лентата „ Птиците " доста добре се илюстрира това, което желая да кажа. В него се споделя за пиленца, които преди малко са се излюпили, само че вместо майка си, виждат човек в жълто покривало. Така си мислят, че това е майка им. После вършат парапланери с жълти крила и птиците стартират да летят след тях като си мислят, че летят след майка си. Така вършат и руснаците, летят след Путин, тъй като си мислят, че това е техният татко. По време на тази война умират тези, които са се родили по времето на Путин и са виждали в живота си единствено него, като въплъщение на този човек с жълтото покривало. И те следват този жълт плащ, отиват на война, умират и си мислят, че умират за родината, за майка си, за татко си.

 

Това сподели пред NOVA обявеният за търсене в Русия режисьор и документарист Виталий Мански. Той е провокативен, не крие пиперливия се език. Напуска Русия след анексирането на Крим. Организира митинг с долно долни дрехи пред постройката на ФСБ след отравянето на Алексей Навални. Причината е, че стана ясно, че отровата може би е била сложена точно в бельото на опозиционера. Познава персонално Борис Елцин, Михаил Горбачов и самият Путин, тъй като е правил документален филм за всеки от тях. Снимал е в Северна Корея. Той е и първият документалист, който прави филм за войната в Украйна, месеци след началото ѝ.

 

Виталий Мански е създател на документалния филм „ Свидетелите на Путин ", който стартира да снима по времето, когато Русия към момента се ръководи от Борис Елцин. Завършва го след две десетилетия - през 2021-ва, през които Владимир Путин съвсем непроменяемо остава на кормилото на властта в Кремъл.

" В него имаше известна нерешителност, когато за срещнах с него. Неговият избор не беше очакван да го трансформира в независима фигура. Освен това, хората които измислиха Путин, кулоарно ми обясняваха, че това е механически президент, всичко ще се взема решение на друго място. Ще бъде като британската кралица. Ще приема посланици, ще реже лентички и по този начин нататък. А самият той имаше други ползи и доста деликатно се придвижваше по това минно поле, с цел да не се взриви. Той разбираше, че вътрешното му схващане за света е диаметрално противоположно или мощно се разминава с визията за света на хората, които го бяха избрали. Боеше се да не прави неточности и по тази причина беше деликатен. След като стана президент, не незабавно, само че с течение на годините, той закупи сили ", съобщи Мански.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР