Във Филипините има опасения за около 100 загинали заради тайфуна

...
Във Филипините има опасения за около 100 загинали заради тайфуна
Коментари Харесай

Високите Сгради Се Тресат Из Основи, Наводнения По Улиците! Бедствието Вече Отне Стотици Животи!

Във Филипините има опасения за към 100 починали поради тайфуна Мангхут, съобщи ДПА.

В това число влизат сред 40 и 50 души, за които се счита, че са се намирали в миньорска спална колиба и са в неопределеност след свлачище в Итогон, на 200 км северно от Манила, заяви кметът на града Викторио Палангдан. Има данни за 32 починали в разнообразни произшествия в Итогон, а минимум още 29 души са починали в свлачища и други злополуки в други региони на Филипините.

В Хонконг метеорологичната работа издаде оптималната степен на паника поради записана скорост на ветровете на тайфуна от 180 км/час, с пориви до 242 км/час.

Окото на тайфуна мина на стотина километра от някогашната английска колония на път към Южен Китай, само че сътвори безпорядък в Хонконг, разбивайки прозорци, събаряйки дървета и разклащайки небостъргачи.

Властите на Макао взеха решение да затворят 42-те казина в града, за пръв път в историята им.

Хонконгската самолетна компания Катай пасифик е планувала отменяне на над 400 полета в идващите три дни.

2,45 милиона души бяха евакуирани в южната китайска провинция Гуандун, преди тайфунът да доближи крайбрежието. Обявена е най-високата степен на заплаха от урагани. Властите на провинцията оборудваха 18 000 убежища в евентуално рисковите региони, затворени бяха 632 туристически обекта и над 29 000 градежа, а над 48 000 плавателни съдове се върнаха в пристанищата, съобщи ТАСС. Нарушено е придвижването на въздушния и железопътния превоз.

Стихията доближи брега в региона на град Тайшан, като води със себе си проливни дъждове и мощен вятър, с пориви, достигащи 162 км/ч. Поради дъждовете видимостта в града е била единствено няколко метра. В момента тайфунът се движи на северозапад със скорост 25-30 км/ч и последователно губи силата си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР