Във фейсбук страницата на Министерския съвет стартира рубриката „Властта говори!

...
Във фейсбук страницата на Министерския съвет стартира рубриката „Властта говори!
Коментари Харесай

Кирил Петков отговори на въпроси на граждани

Във фейсбук страницата на Министерския съвет започва рубриката „ Властта приказва! Открито “. В нея членове на държавното управление ще дават отговор на въпроси на жители и медии, заложени по време на излъчването или авансово на фейсбук страницата на Министерския съвет.

Първи в рубриката „ Властта приказва! Открито “ на въпроси отговари министърът на стопанската система Кирил Петков.

" За мен е значимо да има цялостна бистрота, с цел да можем да приказваме по всички неща, които вършим. И тъй като служебното държавно управление май идва към своя край, е хубаво да дадем цялостна отчетност какво сме правили през тези девет седмици ", сподели министърът.

Небостъргач в " София Тех Парк "

Поредна нелепост е желанието да се построи небостъргач в " София Тех Парк ". „ Смущаващ е методът, по който е предоставен, без търг и поръчка “, съобщи Петков. „ Държавната консолидационна компания го разпорежда на държавната компания " Монтажи ", а тя го дава на трета компания. Задачата ѝ са три неща - да проектира постройката, да я строи и да ѝ направи контрол “, изясни още министърът и заяви, че приготвя сигнал до прокуратурата. „ Бъдещето на този план е той бъде преустановен, въпросът е по какъв начин да се върнат парите “, сподели още той.

Заводът за електрически автомобили на Next.e.GO

На въпрос дали теренът, който компанията е предпочела край Ловеч, е на братя Домусчиеви, Петков отговори, че теренът е техен. „ Когато компанията пристигна за диалози в България, те обиколиха и разискаха всичките налични терени и за тях опцията за добре подготвена работна ръка беше основополагаща, защото те желаят да наемат 1000 чиновници. В Пловдив им хареса местоположението, само че там се опасяваха за работната ръка “, сподели още министърът. Спрямо мажоритарната благосъстоятелност, тя била напълно немска. „ Аз желаех да сме сигурни, че ще отворим цех за електрически автомобили в България “, безапелационен бе той.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР