Във фейсбук групата Благоевград Ден и Нощ благоевградчанката Радостина Костова

...
Във фейсбук групата Благоевград Ден и Нощ благоевградчанката Радостина Костова
Коментари Харесай

Радостина разтърси цяла България с писмото си до управляващите: Пожелавам ви всички да виете от болка!

Във фейсбук групата „ Благоевград Ден и Нощ ” благоевградчанката Радостина Костова разгласява довечера писмо, в което разказва обстановка в МБАЛ Благоевград и потресаващо тежкото състояние, в което се озовала нейната 74 -годишна баба, написа Блиц.

Потресена от отношение и безсърдечие Радостина разказва през какво са минали околните на старата жена, до момента в който чакат експертите да си свършат работата. 

Гневните думи на една млада жена раздрусаха всички.

Публикуваме писмото й без редакторска интервенция:

„ Уважаеми познати и непознати, 

желая да споделя с Вас голямото си отвращение, злост и оскърбление във връзка с цялата система, някогашни и сегашни ръководещи и към вас бездушните крадци на души и човешки ориси. Към всички вас, които откраднахте всичко хубаво и оставихте тази подигравка, която съществува нещо като страна. Ще ви пожелая да имате ориста на моята баба, която с помощта на вас трети ден лежи в травматологията на болничното заведение в Благоевград. 

Преди три дни на 21.07.2018г. беше призната в същата тази болница по " неотложност " със строшаване на тазобедрена кост. При невероятната " неотложност " от страна на изчезналия рентгенолог ( в събота работи единствено на повикване ), завеждащ доктор, който се вика единствено по неотложност (няма подобен в отделението през уикенда) и анестезиолог, който изобщо не работи в това поделение. Горката ми баба стартира едно неописуемо прекарване.

Благодарение на всички тези, които принудихте всичките млади фрагменти да търсят хляба си някъде по света, благата ми баба с всичките си налични диагнози три дни лежи с болки, тъй като болничното заведение не разполага с анестезиолог, с цел да я оперират. Пожелавам ви на вас виновниците същата орис.

Това ли е заслужила тази жена, която е дала всичко на тази страна? Оставила е работещо потомство, цялостен живот си е плащала дължимите налози и осигуровки и в този момент когато има потребност да се възползва от изконното си право - правото на здравна помощ, за която ще си заплати, няма кой да й я окаже.

Отидете вие виновниците с болно сърце, артрит, колит, язва, остеопороза, високо кръвно и разширени вени в нейното болнично легло и чакайте дружно с нея интервенция, която не зависи от пари или доктор, а от анестезиолог, който не е в наличност.

Всичко това е показателно, един ден, в случай че изобщо доживея 74-те години на баба ми, каква ще се случи с мен, в случай че аз нуждая се да се възползвам от естественото и човешко право на помощ.! Но тази трагична и мъчителна орис е с помощта на вас някогашни и сегашни ръководещи.

Ще ви пожелая единствено едно да виете от болежка, по този начин както вие моята баба. Тя е човек, който не чака дотации от Европа и не се вълнува от това, какъв брой автомагистрали се строят или какви самолети ще се купуват, тя е човек, който просто желае да живее без болежка. Много ли желае? Непосилно ли е за вас " можещите и доста правещите " да и подсигурите анестезиолог с цел да може опериращият да си свърши работата. 

Обръщам се към вас, всички виновни до в този момент, Моля започнете да си вършите работата, както повелява длъжността, която заемате, тъй като аз няма да оставя съвестта ви на мира.

Всеки един, който се съмнява в истинността на трагичната история, може да я ревизира в травматологията на благоевградската болница.

П.С. Една страдаща внучка за благата си баба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! “.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР