Във фаталния ден на 6 февруари в 04.17 ч. Некла

...
Във фаталния ден на 6 февруари в 04.17 ч. Некла
Коментари Харесай

Шокираща изповед на младата майка, която дни наред била затрупана с новороденото си бебе

Във съдбовния ден на 6 февруари в 04.17 ч. Некла кърмила новороденото си в родния си град в турския окръг Хатай. След няколко секунди тя и бебето били затрупани под руините.
Евроком предава описа на невероятното оцеляване предадено от ББС
„ Беше красива постройка, чувствахме се в сигурност “, стартира описа си Некла.
„ Когато стартира земетресението, потеглих към мъжа ми, който беше в друга стая с другия ни наследник, а той потегли към мен”.
Но до момента в който мъжът се втурнал към Некла и сина им, върху тях паднал дрешник. Младата майка лежала със сина си на гърдите, когато падащ дрешник попречил на бетонен блок да ги смаже. Майката и бебето останали в това състояние през идващите четири дни.
Докато лежала с бебето на ръце, Некла не виждала нищо, тъй като всичко към нея било в мрачевина. Трябвало да разчита на другите си сетива, с цел да разбере какво се случва към нея.
Единствената и разтуха било, че Джагиз още дишал.
Първоначално Некла се задушавала от ужасния прахуляк, само че когато прахът се слегнал, се почувствала доста по-добре. „ Земетресението се ускори, стената падна, всичко се разклати, постройката стартира да трансформира позицията си. Когато тресенето спря, в първия миг даже не разбрах, че целият под се е срутил. Виках, само че отговор нямаше”, споделя Некла.
Чувала гласове, само че не се надявала, че някой ще може да им помогне.
„ Бях ужасена “, споделя Некла.
В мрака под руините Некла изгубила всякаква визия за времето.
„ Много планираш, когато имаш дете, а след това внезапно се озовахме под руините “, споделя младата майка.
Въпреки това тя знаела, че би трябвало да се грижи за дребния си наследник. Някак съумяла да го накърми в това затворено пространство.
Страхувала се какво се е случило с околните й и дали са оживели след земетресението.
Некла не вярвала, че спасителите ще ги измъкнат, само че фактът, че Джагиз лежал на гърдите й, й давал сили да издържи.След повече от 90 часа, прекарани подземен, Некла чула кучешки лай. Мислела, че сънува.
След лаенето обаче чула гласове.
" Добре ли си. Почукайте един път, в случай че си. В кой апартамент си? ", чула някой да й споделя.
Спасителите копали неуморно, до момента в който стигнат до нея и Джагиз. В един миг ярката светлина на фенерчето заслепила майката.
Когато спасителите я попитали на какъв брой години е Джагиз, Некла не знаела какво да отговори. Синът й е единствено на 10 дни, когато са затрупани в руините.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР