Ваучерната система е в полза на цялата икономика, а за

...
Ваучерната система е в полза на цялата икономика, а за
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова: Ваучерната система е в полза на цялата икономика

Ваучерната система е в интерес на цялата стопанска система, а за бранш туризъм би била извънредно потребна, изключително в този толкоз сложен миг за бранша. Отрасълът е извънредно обиден от пандемията, породена от COVID-19, и възобновяване му ще продължи и в идващите години, а сходна скица би подкрепила този развой. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма на среща с представителите на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България. В полемиката участваха още зам.-министрите на туризма Ирена Георгиева и Любен Кънчев, а от страна на асоциацията участваха Меди Бенбугера, ръководител, Таня Обущарова, Дарина Белиц, Благовест Михайлов и Радослав Точев.

Вицепремиерът уточни още, че ваучерната система дава опция за подкрепяне и на туристите, и на бизнеса и сходна концепция може да откри поддръжка на Министерството на туризма.

Представителите на асоциацията оповестиха за положителните практики и одобрения метод на работа при ваучерите за храна. Техните данни демонстрират, че тази система има към 450 хиляди консуматори на месец и включва над 10 хиляди обекта в цялата страна. Те осведомиха, че би могло в къси периоди да бъдат създадени и профилирани ваучери за туризъм, като да вземем за пример бъдат включени единствено обекти и действия по Закона за туризма. Ваучерите могат да са с закрепен период на прилагане, като в случай че той е къс, ще има бърз и пряк резултат за стопанската система и бранш туризъм. Според тях сходна концепция може да бъде подкрепена от редица работодатели, което ще подкрепи както тях и работещите, по този начин и бранша, който понесе доста вреди от разпространяването на ковид.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР