Вътрешното потребление все повече се задоволява от суровини и храни,

...
Вътрешното потребление все повече се задоволява от суровини и храни,
Коментари Харесай

Потреблението ни се задоволява все повече от български суровини и храни

Вътрешното ползване от ден на ден се задоволява от първични материали и храни, създадени в България, съобщи зам.-министърът на земеделието, храните и горите Цветан Димитров по време на честването на деня на хранителната индустрия, представен от пресцентъра на ведомството в четвъртък.

По думите му българските млечни артикули образуват над 90 % от потреблението в страната, а 99% от хлебната промишленост е с помощта на родните производители.

От 2009 година земеделската и хранителната индустрия имат позитивно външно комерсиално салдо, което нараства с всяка минала година, споделя още зам.министърът. През 2016 година от страната са изнесени храни и селскостопански артикули за 1.2 милиарда евро повече от импортираните у нас. Наблюдава се и нарастване на предлагането на храни вътре в страната, споделя Димитров и разяснява, че това е трайна наклонност, показваща, че българският бизнес в хранителната промишленост стартира да има резистентен позитивен тренд.

" Нашите храни са задоволително качествени и са желани от производителите в Европа. За това приказва събитието, че над 75% от износа на храни и аграрни първични материали е ориентиран към страните в Европейския съюз “, показва Димитров.

По думите му през последните години се следи усилена взаимна работа сред страната и бизнеса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР