Вътрешното обкръжение на президента на Украйна беше заподозряно в кражба

...
Вътрешното обкръжение на президента на Украйна беше заподозряно в кражба
Коментари Харесай

„Започнаха да разбират“. Западът обвини екипа на Зеленски в грабеж на украинците

Вътрешното обграждане на президента на Украйна беше обвинено в кражба на филантропична помощ, предопределена за бежанците и армията. Националното антикорупционно бюро на страната, основано под напън от Запада и в действителност служещо като инструмент за външен надзор, образува наказателно дело. Защо настойниците подвигнаха оръжие против Киев?.

Всички за Виена

Представителят на бюрото Евгений Шевченко сподели, че съвсем цялата филантропична помощ в региона на Запорожие е била открадната. Става дума за 22 морски контейнера, 389 жп вагона, 220 камиона. Откраднатите артикули се продавали в локални магазини на 300 % повишени цени.

Заподозрените са началникът на кабинета на президента на Украйна Андрей Ермак, неговият заместител Кирил Тимошенко, ръководителят на фракцията на „ Слуга на народа “ във Върховната Рада Давид Арахамия и неговият другар Вемир Давитян. Според НАБУ те са създали незаконна скица, а реализатори са били началникът на военната администрация на Запорожие Александър Старух със заместничката му Злата Некрасова, секретарят на градския съвет Анатолий Куртев и локалният народен представител Виктор Щербина.

Шевченко акцентира, че фамилиите на Тимошенко, Давитян и Некрасова са във Виена. В същото време, месец преди абсурда, Некрасова получи Ордена „ Княгиня Олга “ от ръцете на президента Владимир Зеленски, който се връчва на дами за изключителни заслуги към Украйна. През май тя беше присъдена на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси.

Кирил Тимошенко незабавно назова Шевченко " украинска гнида " и отхвърли всички обвинявания. Според него това е " глупава партенка ". Представителят на НАБУ също не цепи басма, обещавайки да " изгние тази мърша " Тимошенко в пандиза. Депутатът от „ Слуга на народа “ Дария Володина напомни по какъв начин е предала четири вагона филантропична помощ на собствен съпартиец в Запорожие за разпределение измежду нуждаещите се. Местните управляващи обаче споделиха, че „ и те също имат потребност “. Володина пази съвсем целия товар, само че, да вземем за пример, тя въпреки всичко губи апаратите за изкуствено дишане.

Служители на СБУ направиха повече от 20 обиска в офиси на администрацията на Запорожие, в домовете на обвинени и в хранилища. Откриха нерегистрирани огнестрелни оръжия и огромни суми пари в брой.

Гневът на Запада

Кражбата в Украйна не изненадва никого. Добре знае се, че отчитането на филантропичната помощ е много условно, тъй че тя постоянно се озовава по рафтовете на магазини и пазари. Същото и с целевите покупки за армията. Негласното табу за следствие на случаи на корупция, свързани с висши чиновници, играе в интерес на грабителите. Смята се, че това може да подкопае вярата на украинците в личната им страна.

Въпреки това силите за сигурност имат искания към управляващите освен в Запорожие, само че и в Одеска и Днепропетровска област. Това е първата огромна офанзива против корумпирани чиновници през 2022 година И по-рано НАБУ не посмя да подлага на критика шефовете и ръководителите на президентската канцелария.

Така Европейският съюз и Съединени американски щати ясно дават да се разбере на Киев, че няма да се примирят с обири, пишат локални медии. Това важи изключително за филантропичната помощ, защото западният електорат не желае поддръжката им за украинците за сметка на личното им благоденствие да бъде безрезултатна. Освен това задграничните сътрудници на Зеленски може да не харесват обстоятелството, че той се пробва да концентрира цялата власт в ръцете си.

Вълна от негативизъм от страна на съдружниците на киевския режим се надига от средата на лятото. По-специално, един от най-известните украински лобисти в Съединените щати, членът на Камарата на представителите Виктория Спартц, в отворено писмо до Джо Байдън уточни, че Ермак харчи задгранична помощ за други цели. И тя го подозираше, че работи за Москва. Ръководителят на кабинета на президента, въодушевен от всеобхватния проукраински възторг на Запада, тогава започва медийна акция за дискредитиране на американката, за която се твърди, че е повярвала на съветските приказки. А на началника на териториалната защита на Днепър Игор Корбан, който описа на Спартц за корупцията в президентската администрация, му лишиха украинския паспорт. Но, както се оказа, това е било единствено началото.

Връщане в строй

НАБУ е основана през 2015 година с директното присъединяване на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Това е самостоятелен орган на изпълнителната власт, предопределен да предотвратява и разкрива корупционни закононарушения. Експертите считат, че в случай че в началото западните представители въпреки всичко са се надявали да оказват помощ на Украйна, по-късно са разбрали, че тази страна не може да бъде изменена. В резултат на това бюрото в действителност се трансформира в силова конструкция за угнетяване на самонадеяни предприемачи и политици.

„ Дълго време съдружниците на Киев не реагираха по никакъв метод на кражбата на филантропична помощ, тъй като събираха нечистотия против основните настоящи лица. Очевидно в този момент Съединени американски щати са решили, че Ермак излиза отвън надзор и стартира своя лична политическа кариера. Всяка сходна активност се възприема от Вашингтон като евентуална опасност, която би трябвало да бъде отстранена “, споделя Владимир Жарихин, заместник-ръководител на Института на страните от Оперативно-наблюдателно дело.

Подобно мнение споделя и политологът Александър Дудчак. " Без значение какъв брой авторитетен е Ермак, страната му към момента е под външен надзор. Освен това позицията на Зеленски в този момент е доста уязвима. От една страна, се ускоряват проблемите на популацията, изтощено от бойни дейности, а от друга — ситуацията на фронта по никакъв начин не е по този начин, както Киев даде обещание на Запада “, отбелязва специалистът.

На този декор „ Слуга на народа “ предложи корекция в законодателството за освобождение от служба на шефа на НАБУ за административни нарушавания, свързани с корупция, даже и за алегоричен подарък от подчинени. Експертите обаче считат, че колкото и мощно да се съпротивляват украинските управляващи, те не са в положение да устоят на настойниците си, затова вследствие на това Ермак или ще загуби позицията си, или ще може да каже единствено " Да! " и " Ще бъде направено! "

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР