Вътрешно ведомствена комисия, със съдействието Комисията за отнемане на незаконно

...
Вътрешно ведомствена комисия, със съдействието Комисията за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Бяс в „Младост“: Кметът назначил на работа в Общината всички деца на секретаря си, едното е на 16 г.

Вътрешно ведомствена комисия, със съдействието Комисията за лишаване на нелегално добито имущество, откри спор на ползи в столичния регион „ Младост “. В отчета, с който Tribune.bg разполага, изплуват имената на няколко чиновници на кмета-протестър арх. Стефан Стефанов.
Повечето от тях обаче се разминават с санкции и санкции, тъй като комисията не открива директна тяхна интервенция при необикновените по плътност роднински назначения.
Казусът доста прилича абсурда в „ Красно село, където някогашната кметица Росина Станиславова се беше самоназначила за началник на европейски план и сама си беше платила заплащане от близо 10 000 лв.. Скандалът още веднъж има капацитет да избухне и наднационално равнище, тъй като още веднъж става въпрос за корист с европейски пари.
В „ Младост “ казусът е много по-масов. Радослав Иванов , секретар на региона, е бил назначен и настрана с цивилен контракт като началник на „ Патронажна грижа + ”; с цивилен контракт като началник на „ Асистентска поддръжка ” и със заповед като началник на новия план „ Грижа в дома ”, заяви преди месец „ Народ.бг “.
Дъщеря му Никол Иванова е назначена с трудов контракт като помощник в „ Асистентска поддръжка ” и с трудов контракт като помощник в „ Грижа за дома ”. Синът му Алекс е назначен по новия план „ Грижа в дома ”. Той е на 16 година В случая става дума за спор на ползи, постановява Комисията и глобява секретаря с по 2000 лева за двата случая. Според медийната обява обаче 2000 лева е било единствено месечното заплащане на назначените.
Освен това комисията, образувана към региона, взема решение, че няма спор на ползи в това, че е била назначена и някогашната му жена, която е майка на децата му, тъй като към този момент са разведени. Тя също е била на два контракта към общината – цивилен и трудов.
Кметът на региона арх. Стефанов беше заставен да направи инспекция, откакто сигнал за назначенията стигна в прокуратурата. Повечето намесени обаче излизат от водата сухи.
Любомир Гелков – шеф на отдел „ Правно обслужване и човешки запаси ”, държавен чиновник, е назначен е с цивилен контракт в управителния екип на „ Асистентска поддръжка ” и със заповед в управителния екип на „ Грижа в дома ”. Същият има и цивилен контракт като публичен педагог в „ Местната комисия за битка с противообществени прояви на малолетни и малолетни ”(МКБППМН). Той не е в спор на ползи за назначението на майка си Любка Гелкова на три контракта: с трудов контракт като помощник в „ Асистентска поддръжка ”, с трудов контракт в „ Грижа в дома ” и с цивилен контракт като публичен педагог в МКБППМН. Причината е, че съгласно кмета „ липсват извършени от него пълномощия в частен интерес “.
С жена му Лилия Милева и балдъзата Диляна Милева, назначени с трудови контракти като помощник в „ Асистентска поддръжка ”, също няма нарушаване, тъй като с Лидия не са женени и няма доказателства, че живеят дружно.
Ваня Дилкова – шеф на отдел „ Финанси и бюджет ”, със заповед подписва всички документи и като „ основен счетоводител ”, е назначена с цивилен контракт в управителния екип на „ Асистентска поддръжка ” и със заповед в управителния екип на „ Грижа в дома ”. Според отчета при нея няма спор на ползи, макар че щерка ѝ Димана е назначена с трудов контракт като помощник в „ Асистентска поддръжка ” и с трудов контракт като помощник в „ Грижа в дома ”. Мотивът още веднъж е „ липса извършени от нея пълномощия в частен интерес “.
Иван Колев – финансов инспектор, също е назначен е с цивилен контракт в управителния екип на „ Асистентска поддръжка ”. Жена му Маргарита Попова е назначена с трудов контракт като помощник в „ Асистентска поддръжка ” и с трудов контракт като помощник в „ Грижа в дома ”. Конфликт на ползи обаче не е открит.
Димитър Статев , който е на трудов контракт като младши специалист в отдел „ Образование, обществени действия, опазване на здравето, просвета и спорт ”, е назначен с цивилен контракт като координатор на „ Асистентска поддръжка ”. Жена му Красимира Статева е назначена с трудов контракт като помощник в „ Асистентска поддръжка ”, а татко му Динко Статев е назначен с трудов контракт като помощник в „ Асистентска поддръжка ”. Същият е с непрекъснат и сегашен адрес в гр. Карнобат. Конфликт на ползи за следващ път няма, тъй като „ няма извършени от него пълномощия в частен интерес “.
Борислава Димитрова , която е на трудов контракт като основен експерт в отдел „ Финанси и бюджет ” е назначена и като координатор по „ Асистентска поддръжка ”. Мъжът ѝ Ивайло Димитров е назначен с трудов контракт като помощник в „ Асистентска поддръжка ” и с трудов контракт по план „ Грижа в дома ”, без в това да има спор на ползи, гласи отчета.
Ивона Младенова , която е координатор по „ Асистентска поддръжка ” и по плана „ Грижа в дома ” също не е в спор на ползи, за това, че майка ѝ Валя Младенова е назначена с трудов контракт като помощник в „ Асистентска поддръжка ” и с трудов контракт като помощник в „ Грижа в дома ”;
Найден Ковачев – началник на обществен механизъм „ Лична помощ ” също е чист, макар че майка му Ангелина Ковачева е назначена с трудов контракт като помощник в „ Грижа за дома ”. Същата е с непрекъснат и сегашен адрес в Карнобат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР