Вътрешно разследване е започнало и в Кока-Кола Австрия, където се

...
Вътрешно разследване е започнало и в Кока-Кола Австрия, където се
Коментари Харесай

Изтеглят опасна Кока кола от пазара в Хърватия

Вътрешно следствие е почнало и в Кока-Кола Австрия, където се намира заводът за бутилиране на напитките, предлагани на хърватския пазар

През последните дни няколко души са признати в лечебни заведения в Хърватия, откакто са пили Кока-Кола. Пациентите са се оплакали от неочаквана болежка, изгаряне и кървене в устната празнина, оповестява Българска телеграфна агенция. Санитарната ревизия в Хърватия забрани краткотрайно на комерсиалните сдружения да пласират избрани партиди от напитките на Кока-Кола.

Вътрешно следствие е почнало и в Кока-Кола Австрия, където се намира заводът за бутилиране на напитките, предлагани на хърватския пазар.

В известие на хърватската Кока-Кола се показва: " Временно изтегляме от пазара една партида Coca-Cola Original Taste 500 ml в пластмасова опаковка (PET) според устното решение на Държавния инспекторат на Република Хърватия, продуктова серия Coca-Cola Original Taste, газирана безалкохолна напитка, 500 ml PET създаден на 11 октомври 2023 година със период на осъществяване до 11 април 2024 година

Въпреки че нашият вътрешен разбор не сподели никакви нередности в производството или в продуктите, ние също взехме решение краткотрайно да изтеглим две лимитирани партиди Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml в стъклени опаковки до привършване на формалното следствие. Това са партиди, създадени на 27 май 2023 година (със период на валидност до февруари 2024 г.) и 22 юни 2023 година (със период на валидност до март 2024 г.). "

Работим в сходство с най-високите стандарти за качество и сигурност на напитките и те се ревизират постоянно от способените органи. Успоредно с това организирахме задълбочено вътрешно следствие, което не сподели никакви проблеми в нашето произвеждане. Освен това изпратихме проби в самостоятелна, акредитирана лаборатория за по-нататъшно проучване, споделиха и от компанията Кока-Кола в Австрия.

" Надяваме се на бързо и цялостно възобновяване на потърпевшите. Властите имат цялостната поддръжка на нашите сътрудници на място за следствие и изясняване на случая ", допълват от компанията в Австрия.

Ето и мнението на Кока-Кола ХБК :

„ Запознати сме с настоящата информация от Хърватия, касаеща нашите артикули там, и сме подхванали нужните дейности за гарантиране на публичната сигурност. Местните управляващи получават цялостна поддръжка от сътрудниците ни на място в хода на следствието.  Ние не реализираме импорт и продажба на тези артикули в България и казусът не визира напитките, продавани на нашия пазар. “
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР