Вътрешният служебен министър Иван Демерджиев говори пред Народното събрание за

...
Вътрешният служебен министър Иван Демерджиев говори пред Народното събрание за
Коментари Харесай

МВР: Семейството на Гешев не е пътувало с него, по колата му почти няма щети

Вътрешният длъжностен министър Иван Демерджиев приказва пред Народното събрание за случая с кортежа на основния прокурор Иван Гешев.

" Главният прокурор Иван Гешев е пътувал самичък в бронирания автомобил през вилната околност Ярема с назначената му защита от Националната работа за защита, когато вблизост до колата му е станал гърмеж. Членове на фамилията му не са го придружавали ", заяви по време на парламентарния блиц надзор Демерджиев.

До въпроса се стигна откакто в деня на случая самият основен прокурор пред уеб страницата " Епицентър " сподели, че децата му са се изплашили доста, като казаното в по-широкия подтекст на събитието остави усещането, че е бил придружаван от фамилията си, съобщи Дневник.

Тази версия беше публикувана и от някои медии като безспорна и не беше опровергана същия ден.

Повтори я и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, изразявайки състрадание ден по-късно.

На идващия ден институциите към този момент отклоняваха въпроса за това кой е пътувал в колата с Гешев като нито потвърждаваха, нито отричаха дали децата му са били вътре. За пръв път през днешния ден министър Демерджиев дава отговор съответно и нееднозначно.

Гешев се е движил по нормален маршрут за него, неведнъж е минавал по него и преди, сподели министърът.

Щетите по бронираната кола са незначителни - дупка във фар и навлизане на сачма от рикошет в него, сподели служебният министър.

Автомобилът на основния прокурор е по-добре предпазен, в сравнение с този, в който пътува президентът, добави той в отговор на въпрос на депутата от " Продължаваме промяната - Демократична България " Атанас Атанасов.

Министърът добави, че няма задоволително информация за израелският специалист, който е участвал на местопроизшествието.

Не знае и каква тъкмо е неговата експертиза.

Чужденецът е дошъл в България малко по-рано същия ден и е бил заведен на мястото от следователите.

Затова Демерджиев препрати за повече информация за него към наблюдаващия прокурор или представител на следствието.

Присъствието на израелския специалист е друга неизясненост към случая с Гешев, станал в почивния ден 1 май малко преди обяд.

За присъединяване му в следствието без да го посочва поименно, оповестиха шефът на следствието Борислав Сарафов и неговият заместител Ясен Тодоров. Според Тодоров чужденецът е специалист по тероризъм, само че не беше конкретизирано по каква работа е в България и от кого е поканен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР