Вътрешният покой е състояние на спокойствие и хармония в самия

...
Вътрешният покой е състояние на спокойствие и хармония в самия
Коментари Харесай

8 правила за постигане на вътрешен покой

Вътрешният покой е положение на мира и естетика в самия човек. Това възприятие се свързва с прочувственото и психическото благоденствие и допуска неявяване на вътрешни стихии, напрежение и тревога, както и приемане на себе си и околния свят.

Психологът Алеся Дюндина написа за значимите правила на вътрешния покой.

Бъдете подготвени да се откажете.

Откажете се от хората, които ви мамят, манипулират, упрекват за своето злощастие, побъркват ви, лишават ви от прочувствен покой.

Бъдете равни.

Онова тъждество, в което всеки е виновен за личния си живот, а не чака някой да го направи благополучен или да му каже по какъв начин да живее.

Бъдете бдителни.

Не се поддавайте на недоволства и операции. Взаимоотношенията са присъствате в живота на другия – не сте длъжни да го спасявате. Не бъркайте това с директна молба за помощ. Когато ви помолят, помогнете толкоз, колкото е допустимо за вас.

Бъдете подготвени да се дистанцирате.

Не се замесвайте в кавги и обвинявания. Не се оправдавайте. Ако грешите, извинете се. Това е задоволително. Ако сте предизвикали огромно проваляне на възприятията, попитайте, какво може да се поправи? Ако няма отговор, бъдете подготвени да си тръгнете. Вече не става дума за твоята виновност, а за неговите обвинявания.

Бъдете твърди.

„ Хвалят те – не се радвайте. Ако ви се скарат, не се разстройвайте. “

Не можете да печелите или губите от самото начало. Дори не можете да разделите всичко на загуба и победа. Открийте, какво научихте и какви нови неща открихте за себе си с помощта на това събитие.

Продължете по пътя си с твърда стъпка.

Бъдете преминаващи.

Подминавайте непознатите спорове, злословия, решителност, наказание, яд, възмездие, етикети, злоба. Не се забърквайте във всичко това, не подкрепяйте, не си губете времето… Продължете напред…

Бъдете подготвени да се разделите.

Не се придържайте към остарели хрумвания, опитвайте нови неща от самото начало. Не оставайте във връзка, която носи повече стрес, в сравнение с наслада, лишава доста сила и ви разсейва от живота ви.

Просто бъдете…

Наблизо, сами, сега.

Източник: cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР