Вътрешният министър Валентин Радев покани протестиращите огнеборци на разговор. Според

...
Вътрешният министър Валентин Радев покани протестиращите огнеборци на разговор. Според
Коментари Харесай

Валентин Радев покани протестиращите пожарникари на разговор

Вътрешният министър Валентин Радев предложения протестиращите огнеборци на диалог. Според него закриването на някои пожарни служби е управнически въпрос и не би трябвало да има подобен митинг.

Пожарникарите още веднъж са на митинг. Те се събират до постройката на Министерство на вътрешните работи - в градинката пред църквата " Свети Седмочисленици ", а по-късно ще тръгне шествие, което ще спре пред финансовото министерство.

В центъра на тяхното неодобрение са замразените приходи на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, минималният растеж в бюджета на ведомството за 2018 година, както и незадоволителното финансиране на двете дирекции - " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и " Национална система 112 " за идната година.
Венцислав Станков, президент на профсъюз " Огнеборец " към КНСБ: Ние сме създали пресмятане, че най-малко с 15% би трябвало да се усилят възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Обсъжда се закриването на 12 структури на пожарната - като 2 от тях са районни служби, а 10 - участъкови служби. Това са дребни служби в дребни обитаеми места.
Българска национална телевизия: Казахте Пампорово и Боровец. А кои са другите обитаеми места?
Венцислав Станков: Към момента нямаме такава информация. Пази се в дълбока загадка.  Пожарникарите още веднъж излизат на митинг за по-високи заплати Пожарникарите още веднъж излизат на митинг за по-високи заплати
Огнеборците още веднъж излизат на митинг - за по-високи заплати и против закриване на районни пожарни служби. Пампорово и Боровец са едни от затваряните п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР