Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков също отговори на обвиненията

...
Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков също отговори на обвиненията
Коментари Харесай

Рашков отвърна на ГЕРБ: Схемите за купен вот са създадени в партийни централи

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков също отговори на обвиняванията на опозицията за търговия с гласове. Той разгласи, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов няма морално право да приказва за избори. И уточни, че схемите за платен избор са основани в партийни централи.

Темата „ Купен избор ” разпали още веднъж пристрастеностите сред някогашния министър председател Бойко Борисов и вътрешния министър в оставка Бойко Рашков. Борисов сподели, че полицията е пресирала гласоподаватели да не гласоподават за тях на частичните локални избори в неделя.

„ Борисов и такива като Борисов нямат морално право да приказват изобщо за избори, тъй като това уродливо събитие „ пазаруване и пласиране на гласове ” не е основано от Министерство на вътрешните работи ”, отговори Бойко Рашков.

Посочи, че схемите били основани в партийни централи. И разгласи, че под негово управление Министерство на вътрешните работи е пресякло търговията с избор.

„ Те демонстрираха храброст и кураж да се опълчват на този, който допреди 1 година след всички избори излизаше и споделяше, аз победих. И никой не го питаше по какъв начин победи, с какъв брой пари на глас платен победи. Това почтено ли е? ”, сподели Рашков.

Той разсея подозренията, че структурната промяна в Министерство на вътрешните работи планува чиновници да останат без работа.

„ Съкращения няма. Съкращения не са направени. Направени са най-малък брой съкращения. Съкратени са административни длъжности в Регионалните дирекции, които са 27 на брой. Не значи редуциране на човек, който може да остане без работа ”, сподели Рашков.

Разкритикува обаче Народното събрание, който 5 месеца не е съумял да избере ръководител на КПКОНПИ след оставката на Сотир Цацаров. Рашков е номинацията на „ Продължаваме Промяната ” за шефския пост.

„ Вече няколко месеца този държавен орган, наименуван КПКОНПИ, не знам за какво, няма управление. Народно събрание трябваше да избере ръководител. По подобен метод Народното събрание надали е добър образец за българските жители и общество по какъв начин би трябвало да се съблюдава законът ”, съобщи Рашков.

Вътрешният министър в оставка сервира венец пред Паметника на Незнайния боец и се поклони в чест на починалите при осъществяване на професионалния си дълг чиновници по случай празника на Министерство на вътрешните работи.

„ За век и половина в Министерство на вътрешните работи се сътвори процедура и ние черпим от нея, с цел да се оправяме със актуалните провокации и да предвиждаме някои бъдещи събития ", сподели Рашков.

Силовият министър обеща техническо обновяване в Министерство на вътрешните работи.

Източник: НОВА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР