Вътрешният министър ще изготви доклад за смяна на главния секретар

...
Вътрешният министър ще изготви доклад за смяна на главния секретар
Коментари Харесай

Правителството сменя главния секретар на МВР, механизъм ще координира службите и прокуратурата

Вътрешният министър ще изготви отчет за промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Това съобщи министър председателят Николай Денков след срещата с представителите на службите в петък. " Част от полемиката през днешния ден сподели, че има и вътрешен проблем в Министерство на вътрешните работи. Има няколко групи обстоятелства, които сочат, че има проблем с организацията във ведомството. Те са свързани с активността на основния секретар. На процедура министърът не работи с него, тъй като му няма доверие и счита, че има проблеми, които са зародили преди в служба да встъпи този екип на Министерство на вътрешните работи. Неслучайно, на срещи, които сме имали до момента, в случай че не участва министърът, идва заместник-главния секретар ", сподели Денков. И добави, че по всички тези аргументи е помолил Калин Стоянов (б.р. министърът на вътрешните работи) " да не търпи повече тази обстановка " и да изготви отчет с искане за промяна на Петър Тодоров и въпросният отчет да бъде импортиран в Министерски съвет, гласуван в сряда и изпратен към Президентството.  

Има образци за неприятната работа на Тодоров и те ще бъдат включени в отчета за промяната му, обясниха Денков и Стоянов. Не е обсъждана промяна на шефовете на специфични служби, това е тематика на други институции, съобщи още Николай Денков. Петър Тодоров беше назначен за основен секретар по време на служебното държавно управление на Гълъб Донев. На този факт особено обърнаха внимание през вчерашния ден от " Продължаваме промяната " в позицията си, с която упорстват за смяна в службите и подчертаха, че ще работят за нея до постигането ѝ. " Напомняме, че към момента основният секретар на Министерство на вътрешните работи и шефът на ДАНС са назначения на служебното държавно управление и с подписа на президента Радев. От Политическа партия сме безапелационни, че смяна в службите е наложителна и ще работим, до момента в който не я реализираме ", гласи публикуваната през вчерашния ден позиция.

Освен това Министерство на вътрешните работи ще разшири съглашението си с прокуратурата за координационен механизъм с тежките закононарушения против личността и корупцията. Министерство на вътрешните работи, службите и прокуратурата би трябвало да ускорят обмена на информация, уточни министър председателят и прикани да се сътвори и координационен механизъм за продан на информация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР