Вътрешният министър на Турция Сюлейман Сойлу заяви, че републиката не

...
Вътрешният министър на Турция Сюлейман Сойлу заяви, че републиката не
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Турция: Турция не вярва на Вашингтон и не обръща внимание на изявленията на Байдън

Вътрешният министър на Турция Сюлейман Сойлу съобщи, че републиката не обръща внимание на думите на американския президент. Според него, в случай че Анкара повярва на всички решения на Вашингтон, ще я сполети същата орис като Афганистан. Това оповестява вестник Хюриет, предава РИА Новости.

Сойлу акцентира, че с идването на власт на президента Реджеп Ердоган страната е съумяла да отстрани " западната настойчивост ". Сега в Турция няма нито една институция на изпълнителната власт, която да е прозападна, счита той.

„ Имаше време, когато медиите в Турция бяха насочени към Запада. Ако американските посланици кажат нещо, това ставаше основна вест. Сега, в случай че президентът на Съединени американски щати каже нещо, Турция не му обръща внимание ", сподели шефът на Министерство на вътрешните работи.

По-рано Сойлу упрекна Съединени американски щати, че се пробват да основат терористична страна покрай турската граница. На неотдавнашна среща с по-младото потомство в страната той сподели, че Съединени американски щати „ не престават да губят репутацията си " и че целият свят „ ненавижда Америка ".

Също по този начин, по-рано беше обявено, че Турция е отхвърлила настояването на Съединени американски щати да изпрати своите С-400 в Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР