Вътрешният министър на Полша Йоахим Бруджински препоръчва на правителството да

...
Вътрешният министър на Полша Йоахим Бруджински препоръчва на правителството да
Коментари Харесай

Полша обмисля да се оттегли от пакта на ООН за миграцията

Вътрешният министър на Полша Йоахим Бруджински предлага на държавното управление да се отдръпна от контракта на Организация на обединените нации за миграцията преди окончателното му приемане по-късно тази година. Според министъра това съглашение ще насърчи в допълнение миграцията към Европа, заяви в "Туитър " министерството, съобщи Ройтерс.

Унгария към този момент разгласи, че няма да взе участие в подписването на така наречен Глобално съглашение за безвредна, методична и постоянна миграция, признато през юли от всички 193 страни членки на Организация на обединените нации без Съединени американски щати, които предходната година също се отдръпнаха.

Пактът, който би трябвало да бъде дефинитивно подписан през декември в Маракеш, се занимава с въпроси като аргументите, които карат хората да мигрират, по какъв начин те да бъдат предпазени и по какъв начин да бъдат интегрирани в новите страни. Полша, Чехия и Унгария заемат твърда позиция против разселването на мигранти из Европейски Съюз с аргумента, че противозаконната миграция заплашва сигурността на континента, напомни Ройтерс.

По думите на полския вътрешен министър планът за световното съглашение "не подсигурява сигурността на Полша " и също така "насърчава незаконната имиграция ". В известието на неговото ведомство се отбелязва, че Бруджински е направил изявление пред срещата на Г-6 за миграцията във френския град Лион, където е разговарял с италианския си сътрудник Матео Салвини и други публични лица.

Управляващата в Полша националистическа партия "Право и правдивост " дължи безапелационната си победа на парламентарните избори през есента на 2015 година частично на опасенията на поляците от миграцията, означи Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР