Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер обяви, че е готов

...
Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер обяви, че е готов
Коментари Харесай

Германия изгражда полицейски кордон срещу мигрантите на границата с Полша

Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер разгласи, че е подготвен да усили броя на федералните служители на реда на границата с Полша, с цел да помогне за битка с повишаването на незаконната миграция от Беларус, осведоми ДПА.

Зеехофер посочи, че 800 федерални служители на реда към този момент са ситуирани на границата и още могат да дойдат " в случай че е належащо ".

Той посочи също, че могат да бъдат въведени гранични инспекции, в случай че обстановката не се успокои.

Обикновено няма паспортен или граничен надзор при пътешестване от една страна в друга в 26-членното Шенгенско пространство на Европа, само че тези инспекции могат краткотрайно да бъдат възобновени при положение на опасност.

Броят на мигрантите, които се пробват да влязат незаконно в Европейския съюз през Беларус, набъбна доста през последните месеци, като пограничните страни Полша, Литва и Латвия поеха тежестта на притока.
свързани новини2248на 11.10.2021
Границата на Германия с Полша от своя страна се трансформира в гореща точка на незаконна миграция по по този начин наречения " маршрут през Беларус " към Европейски Съюз.

Германската полиция заяви, че единствено от 1 до 20 октомври е имало 1 922 прекосявания. Мигрантите най-често идват от Ирак, Сирия, Йемен и Иран.

Зеехофер неотдавна предложи взаимни германско-полски гранични патрули, само че Варшава до момента не се ангажира.

Лидерите на Европейски Съюз упрекват беларуския автократ Александър Лукашенко в организирането на полети от страни като Ирак и по-късно насочването на мигрантите към външната граница на Общността с Беларус.

В края на май Лукашенко разгласи, че неговото държавно управление повече няма да пречи на мигрантите да пътуват към Европейски Съюз - в отговор на по-строгите западни наказания.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР