Вътрешният министър Калин Стоянов коментира остро изказвания на кмета на

...
Вътрешният министър Калин Стоянов коментира остро изказвания на кмета на
Коментари Харесай

МВР министър Калин Стоянов коментира остро изказвания на кмета на Елин Пелин:Да си пие узото, да се маже със слънцезащитен крем и да не коментира работата ни

Вътрешният министър Калин Стоянов разяснява остро изявления на кмета на Елин Пелин: " Вчера вечерта - през днешния ден сутринта започнахме да слушаме доста мнения и разбори, единият от които е на кмета на община Елин Пелин. Искам да стане ясно, че този човек по наша информация е някъде надълбоко в Гърция, на някой прекрасен плаж. "

" Съветвам го да си пие узото, да се маже със слънцезащитен крем и да не си скапва почивката с това, което се случва тук ", сподели още Стоянов.

" Най-голямата тъга ни е, че има хора, които са към момента вътре и се притесняваме, че имаме драматичен излаз от тази обстановка ", сподели Ивайло Симеонов по-рано.


" Алармата докара до огромен безпорядък и обърка много хората. В такава обстановка има спешен щаб, който се образува незабавно на локално място от локалните управляващи, пожарната, полицията. Когато пристигна алармата, нито един от нас не беше получил такава информация. Въпреки това имаше доста съответна реакция от Министерството на вътрешните работи, само че този хаус, в резултат на тази тревога, не можехме да направляваме. За мен това е една презастраховка и предпочитание да се реагира по-бързо, само че се реализира другия резултат ". Това разяснява пред bTV кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Кметът Ивайло Симеонов изясни, че все още заплахата е намаляла, само че обстановката не е нормализирана. Има остатъчни гърмежи, които смущават живота на хората.

" Екипите не могат да влязат на мястото на случая, само че се надяваме това да се случи към обяд. Най-голямата тъга ни е, че има хора, които са към момента вътре и се притесняваме, че имаме драматичен излаз от тази обстановка ", добави той.

" Мобилна автоматизирана станция за измерването на чистотата на въздуха беше изпратена още през вчерашния ден, към 20 часа. Тя дойде от Пловдив и беше ситуирана на пътя на облака, който се движи над село Лесново, с цел да можем да предупредим хората при замърсяване на въздуха. Облакът е голям, само че хубавото е, че е във високата част. Не е рисков, тъй като не е на равнището на къщите, само че най-вероятно ще дими още много дълго време ", изясни кметът на Елин Пелин.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР