Вътрешният министър Иван Демерджиев и военният министър Димитър Стоянов правят

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев и военният министър Димитър Стоянов правят
Коментари Харесай

Демерджиев: Ще разговаряме с Турция за уплътняване на границата от тяхна страна

Вътрешният министър Иван Демерджиев и военният министър Димитър Стоянов вършат ревизия на границата с Турция. Заради засиления мигрантски поток в помощ на " Гранична полиция " бяха изпратени военни.

" Заедно работят екипите на " Гранична полиция " и военните под координацията и управлението на " Гранична полиция ". обсъдихме и предприехме ограничения по оправяне на пътищата в региона, защото това е значимо и дава опция на екипите в региона да работят. Осигурихме в допълнение и ще осигуряваме още техника за този терен - в това число дронове и безпилотни летателни апарати ", съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Засилен е контактът с турската страна и през днешния ден 14 ч. следва среща сред заместник-вътрешните министри на България и Турция, както и шефове на дирекции.

" Изключително доста разчитаме помощта от турска страна да се ускори и да се обърне внимание на този проблем по-сериозно и от тях. Разговорите ще бъдат да се уплътни зоната от турска страна, тъй като там се натрупват голямо количество мигранти и когато се съберат огромни групи, попречват работата на нашите гранични служители на реда и военни ", изясни Демерджиев.

Има изясненост от кое място минават мигрантите, като по думите на вътрешния министър доста се спекулира за пробойните в оградата.

" Преодоляването на това оборудване става за минути със стълби - не си представяйте, че мигрантите минават през избрани дупки в защитното оборудване. Те слагат стълби, най-често по дървета и безусловно за минута - две съумяват да преодолеят оборудването. "

Демерджиев сподели още, че ограниченията на българските управляващи против каналджиите към този момент дават резултат - натискът върху границата е намалял.

Вижте още в директното включване

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР