Вътрешният министър Иван Демерджиев е в Скопие, но няма отговор

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев е в Скопие, но няма отговор
Коментари Харесай

Демерджиев изчаква българите на място в Скопие

Вътрешният министър Иван Демерджиев е в Скопие, само че няма отговор на въпроса по какъв начин ще протече днешния ден. Това е въпрос, " на който към момента нямаме отговор ", разяснява министърът пред български публицисти.

Вчера - има ли или няма българска делегация. Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски съобщи , че македонското държавно управление не е получило известие, че българска делегация ще участва на следващия ден на честването в църквата " Св. Спас " за 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Това бе опровергано от българското Министерство на външните работи, което уточни, че посолството ни в Скопие е уведомило публично управляващите в РСМ, че публична българска делегация, водена от вицепремиера и длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев, на следващия ден ще постави венец и ще отдаде респект на гроба на Гоце Делчев в Скопие. Изпратени са и три вербални ноти по въпроса.

Разбунихме мистерията има ли българска делегация в РСМ - има, разяснява Демерджиев наличието си онлайн в Скопие. Лично той съобщи, че българската делегация ще изчака българите в Скопие да се съберат и " дружно да поднесем цветя на гроба на Гоце Делчев ".

Демерджиев се надява от македонска страна да са основани такива ограничения за сигурност, както в Благоевград, тъй че всички, които имат предпочитание да имат достъп до мястото на поклонение . " Има защита, основани са ограничения за сигурност, следва да разберем дали всички искащи ще бъдат позволени безпроблемно до паметника на Гоце Делчев . "

Има сигнали за спрени български жители на границата, само че те не са толкоз доста. Има и лист на лица, на които е неразрешено да влизат в РСМ, удостовери Демерджиев.
 Скопие преди честванията за Гоце Делчев - полицейски кордони и
Скопие преди честванията за Гоце Делчев - полицейски кордони и " спонтанни митинги "

Граждани не бяха позволени до църквата " Свети Спас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР