Вътрешният министър Иван Демерджиев е провел разговори с представители на

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев е провел разговори с представители на
Коментари Харесай

Демерджиев безпомощен: ЕК ще обезпечи границата ни с Турция с техника и кадри

Вътрешният министър Иван Демерджиев е провел диалози с представители на Европейска комисия. Те са дали обещание да оказват помощ за обезпечаването на 110-те километра от границата ни с Турция, да се набират коли и да се попълни щатът на “Гранична полиция ”, " който е понижен в последните 10 години с 2000 бройки ".

 

Това сподели Демерджиев на брифинг в Габрово, съобщи NOVA.

“Не приказваме за една глава, а за проведена престъпност, която работи от Турция до територията на последната европейска страна ”, сподели още вътрешният министър и разясни, че страната ни не е единствената, която се бори с мигрантския напън.

“Цяла Европа се активизира да отговори на това, тъй като гибелта, на която сме очевидци, е на територията на цялата Европа, освен на България ”, сподели той и засяга случая с мигранти, които починаха край крайбрежията на Италия в неделя.

“Не си играем на стражари и апаши. Главният прокурор би трябвало да е наясно. Нашата задача е да спрем вторичните напредвания на територията на страната. Първата задача е да спрем мигрантите по границата ”, безапелационен бе вътрешният министър.

И напомни, че задържането на мигранти, преминаващи през територията на България, е изискване да бъдем признати в шенгенското пространство.

“Проблемът заплашва цяла Европа ” съобщи той.

 

По отношение на подготовката за идните избори Демерджиев сподели, че те ще са по-различни, с по-висок заряд, с повече интензивност на тези, които се стремят да манипулират и купуват гласове и да употребяват корпоративен избор. Министърът не чака да се стигне до взрив на случаите за пазаруване на гласове.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР