Вътрешният министър е скептичен по отношение на възстановяване на дейността

...
Вътрешният министър е скептичен по отношение на възстановяване на дейността
Коментари Харесай

МВР очаква дълго и тежко разследване на взривовете край Елин Пелин

Вътрешният министър е песимистичен във връзка с възобновяване на активността на складовете
Разследването на гърмежите край Елин Пелин ще бъде дълготрайно и тежко, сподели служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Нашите дейности бяха съответни и професионални, означи той.

Калин Стоянов посети село Гара Елин Пелин, където на 25 юли се взриви склад за фойерверки и пиротехническа техника, по покана на кмета и на локалните хора. Дошъл съм, с цел да поговоря с хората, да им вдъхна доверие и най-много да им кажа до каква степен и по какъв начин сме стигнали и какво следва, изясни Стоянов.

На въпрос за ориста на складовете - дали ще бъде възобновена активността и дали ще е на същото място, Стоянов сподели, че е песимистичен това да се случи. Всичко, обвързвано със склада, най-много със строителни бумаги, е приоритет на други министерства и институции. При нас е единствено крайното издаване на позволение за търговия и предпазване, посочи Стоянов. След този драматичен случай, при който за жалост живота си изгубиха четирима души, мисля, че ще е доста мъчно тук на същото място да бъде възобновен склада, добави още той.

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и Министерството на вътрешните работи (МВР) основават работна група, която да създаде промени в Наредбата на районното министерство за обмисляне и планиране на градежи, предопределени за произвеждане, предпазване и търговия на оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения, оповестиха по-рано през днешния ден от Министерство на регионалното развитие.

Помолен да разяснява думи на Кирил Петков, че в случай че остане вътрешен министър в идващ длъжностен кабинет, изборите няма да бъдат почтени, Стоянов сподели: " Много забавни изказвания, за следващ път, месеци след изборите. На същото станахме очевидци и преди известно време около ротации, около съставяне на служебно държавно управление, разяснява министърът. Същото нещо чуваме и сега, три месеца след изборите, при изискване, че имаме извънредно висока оценка, дадена от хора от Европа, които бяха на място, добави Стоянов.

Попитан дали би останал вътрешен министър в идващ длъжностен кабинет, Стоянов сподели, че е мъчно да се разяснява. Той повтори, че е подготвен да довърши това, което е почнал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР