Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че началник от СДВР е

...
Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че началник от СДВР е
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Шеф на отдел в полицията учил колегите си докога се бие

Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че шеф от Столична дирекция на вътрешните работи е учил униформени по кое време да спрат да бият протестиращите.
„ Откъде идва това самочувствие, значи ли това, че той знае, че няма да му бъде търсена отговорност “, разяснява Рашков.
Въпросният служител на реда е бил осъден без право на покачване за период от 2 години поради насилието на митинга на 10 юли предходната година. Униформеният обаче е обжалвал пред Върховен административен съд наказването си, което съгласно Рашков е прекомерно.
Той счита, че надали ще бъде открит документ в Министерство на вътрешните работи за предписание на крайни дейности.
„ Но в случай че някой си мисли, че не се е знаело какво става там... очевидно се е минало на телефонно право “, разяснява той.
Рашков напомни и изявление на някогашния към този момент шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев от предишното лято, че протестиращите разполагат с гърмежи и на тази база съвсем всички претенции на спецпрокуратурата до съда съдържат претекст, че има данни за протест, въоръжено въстание.
„ След това постъпва искане до Столична дирекция на вътрешните работи да се отговори, в случай че има подобен случай да се каже кой е, какво е открито по-точно и следва безмълвие от Столична дирекция на вътрешните работи. От Министерство на вътрешните работи стигат до извода, че шефът на Столична дирекция на вътрешните работи е направил нарушаване и питат тогавашния министър дали да стартира дисциплинарка против него, а отговорът на министъра е едно огромно „ НЕ “. Това е обвързано и с подслушванията на протестиращи, публицисти, политици, което е било нелегално “, сподели Рашков.
„ Прокуратурата беше превърната в част от изпълнителната власт и поради това Борисов може да каже, че няма потребност от депутатски имунитет, тъй като той си има основен прокурор “, упрекна той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР