Вътрешният министър Бойко Рашков ще бъде призован по установения ред

...
Вътрешният министър Бойко Рашков ще бъде призован по установения ред
Коментари Харесай

Прокуратурата призовава Бойко Рашков като свидетел за АМ Хемус

Вътрешният министър Бойко Рашков ще бъде свикан по открития ред от прокуратурата като очевидец по делото за Автомагистрала " Хемус ". Причината за това е, че в негово изявление от 23 декември пред БНР оповестява, че са му ясни схемите за “изпиране ” на пари, както и къде ще са отишли.

Според прокуратурата, в полза на обществото е да признае обстоятелствата, които са му известни.
Разплитането на чорапа " Хемус " или по какъв начин бай Ставри чака посетители
Асфалт не се яде, споделяха по-бедните българи, когато Бойко Борисов засипваше аудиторията с първи копки, отрязани лентички от всякакви учас...
Прочети повече
В случай че доцент Бойко Рашков уточни в своите показания съответни физически лица или търговски сдружения, от страна на Софийска градска прокуратура ще се извършат всички вероятни дейности по следствието. При събиране на задоволително доказателства за виновността и на други лица, те ще бъдат привлечени в качеството на обвинени и ще им бъдат избрани от наблюдаващите прокурори като им се наложат съответни ограничения за неотклонение, отговарящи на публичната заплаха на осъщественото от тях.

От прокуратурата допълват, че явяването на господин Рашков пред наблюдаващите прокурори и даването на показания е негово законово обвързване. Изказванията му в общественото пространство, даже и като лице, заемащо поста на вътрешен министър, не могат по закон да бъдат употребени като доказателства в процеса.

напомня, че съгласно Бойко Рашков схемата е направена по мафиотски облик, че всеки да знае ненапълно, а не всичко. " Ние желаеме да разкрием истината, цялата истина и да стигнем до върха, до съответния етаж от властта ", сподели пред БНР министърът на вътрешните работи Бойко Рашков за аферата " Хемус ".

" За мен не е загадка къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват, надали не чакат по ефира да кажа до каква степен сме стигнали, да подхващат едни дейности, евентуално едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде ", добавя още той.
Бойко Рашков: Обвиняемият за източените пари от Автомагистрала " Хемус " ми показа имена, които не ме изненадаха
Вътрешният министър Бойко Рашков се е срещнал с Борислав Колев, обвиненият за източването на 53 млн. лева, планувани по контракт за раб...
Прочети повече
 

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР