Вътрешният министър Бойко Рашков с коментар за образуваното досъдебно производство

...
Вътрешният министър Бойко Рашков с коментар за образуваното досъдебно производство
Коментари Харесай

Рашков: Няма данни за престъпление в сигнала срещу Василев

Вътрешният министър Бойко Рашков с коментар за формираното досъдебно произвеждане против вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. По думите му в сигнала не се съдържат данни за осъществено закононарушение, от който и да е, пише .

" Далеч съм от мисълта да адвокатствам на Асен Василев. Но този материал не дава никакво сходно съображение да се прави извод. Ако някой е направил този извод, аз считам, че е злоупотребил със своите пълномощия да сложи началото на углавен развой, злоупотребил е ”, безапелационен е силовият министър.

Рашков изясни, че сме станали очевидци на " неотложно формиране на досъдебно произвеждане ” от прокуратурата. " Нямам достойнството да познавам създателя на сигнала. Става дума за Георги Самуилов, който твърди, че е съвършен търговец и поданик. В този сигнал се оплаква непосредствено до основния прокурор от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев ”, уточни той.

Силовият министър съобщи, че обстоятелствата, които се оповестяват в сигнала, се отнасят за дати от сегашния месец. " И са отправени до основния прокурор на Републиката. Защо до основния прокурор аз не мога да кажа. Но можем да предположим, че става дума за явно близки връзки сред този предприемач и основния прокурор Иван Гешев. Можем също по този начин да предположим, че този предприемач е тясно обвързван с някогашната ръководеща партия ГЕРБ. Има такива данни, в случай че бъркам - съм подготвен да се извиня ”, изясни още Рашков.

Рашков съпостави сигнала против Василев с доста други каузи и материали, които по думите му се изпращат на прокуратурата и дълго време нямат процесуално решение. За образец той даде няколкомесечен труд на полицейските органи за автомагистрала " Хемус ”, изпратен до СГП.

" До ден сегашен, шест месеца няма или най-малко ние не знаем, не е известно на нашето общество каква е реакцията на прокуратурата, какво е нейното процесуално решение. Намерила ли е прокуратурата измежду стотиците страници томове от ГДНП съображение да образува досъдебно произвеждане, или не. Това е загадка, която се пази доста строго от прокуратурата. Защо - не мога да кажа ”, обясни министърът. В случая с Василев обаче имало неотложно изговаряне.

Рашков акцентира, че е извънредно време на Манфред Вебер да му се кажат " няколко неща за водача на ГЕРБ ”. " ГЕРБ обича да желае подпомагане извън, желае да ѝ се оказва помощ доста на нея, в това число и от Манфред Вебер, извънредно време е да му кажем няколко неща за водача на ГЕРБ. Напуснал е Министерство на вътрешните работи господин инженер Бойко Методиев Борисов, тъй като не е поискал да си остави партийния билет, с който удостоверява, че е бил член на Българската комунистическа партия ”, уточни силовият министър. " Нека не се прави на светец ”, обърна се към Борисов той.

Рашков уточни, че сме станали очевидци на полуграмотни изявления от някой прокурори, че не било допустимо Божков да бъде разпитан. " Божков не би трябвало да прави безусловно нищо. Може да си стои където желае. Нашият закон, Наказателно-процесуален кодекс съдържа правна опция той да бъде разпитан като очевидец, по друго произвеждане, посредством видеоконферентна връзка ”, изясни той.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР