Вътрешният министър Бойко Рашков е отстранил началника на Второ РПУ

...
Вътрешният министър Бойко Рашков е отстранил началника на Второ РПУ
Коментари Харесай

Рашков уволни шефа на Второ РПУ в София заради Венци Боксьора, погват и служители от СДВР

Вътрешният министър Бойко Рашков е отстранил началника на Второ РПУ в София поради бездействието му по случая с Венцислав Дамянов - Боксьора, упрекнат в побой и тормоз над хора в села към София. Преди ден Дамянов беше задържан.

„ Тези лица, които всички видяхме на фрагменти, снимани от жители, на побоища, на принуждение, на грозни подиуми, на хулигански и други сходни, са осъществени явно под чадър на полицейски чиновници, в това число не изключвам и на някого от управлението на Министерство на вътрешните работи.

Защо споделям това, тъй като е разумно да се одобри, че сходни видове, бих ги нарекъл, са употребявани и с предизборни цели. Иначе нямам никакво пояснение по какъв начин е допустимо години наред нарушители от подобен темперамент да тормозят българските жители в тези три обитаеми места, напълно близо, дори като квартали в София, и никой да не предприеме каквито и да било дейности “, съобщи Рашков, представен от БНР.
свързани новини79937на 07.10.20218656на 06.10.2021
Вътрешният министър изясни, че ще вземе отношение и към други чиновници на Министерство на вътрешните работи, за които има данни, че са свързани със случая.

„ До момента съм отстранил началника на Второ РПУ, защото, мисля си, не може един шеф на сходно районно с голяма територия, която би трябвало да управлява, той не може да не е знаел, че там в неговия регион има сходни лица, които се занимават с опиати, пребиват хората.

Хората са подавали десетки тъжби и молби. Сега ще помисля във връзка с някои от управителния състав на Столичната дирекция на вътрешните работи, като съм взел, несъмнено, отношение по един чиновник, който като име беше упоменат от тези потърпевши лица от Главна дирекция „ Национална полиция “, сподели Бойко Рашков.
свързани новини48680на 06.10.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР