Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит по

...
Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит по
Коментари Харесай

Бойко Рашков е на разпит за аферата Хемус

Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит по делото " Хемус ". От държавното обвиняване желаят да разпитат вътрешния министър за изказванията му , че знае къде са парите, платени предплатено за строителството на автомагистрала " Хемус ", заяви Българска национална телевизия.

В последните дни на предходната година от прокуратурата оповестиха, че ще призоват за разпит вътрешния министър Бойко Рашков като очевидец по делото за строителството на автомагистрала " Хемус ".

Бойко Рашков е свикан да даде в качеството си на очевидец пред наблюдаващите прокурори показания по отношение на това каква информация му е известна за местоположението на паричните средства. за националното радио, в което той споделя, че за него " не е загадка къде са отишли тези средства ".

" Това е единственият метод съгласно българските закони известните на господин Рашков обстоятелства да бъдат закрепени като доказателства в наказателния развой, с цел да се реализира неоправдателна присъда ", съобщи тогава на брифинг Десислава Петрова, представител на Софийска градска прокуратура.
 Прокуратурата прикани Бойко Рашков на разпит по делото
Прокуратурата прикани Бойко Рашков на разпит по делото " Хемус "

Вътрешният министър е задължен да се яви, с цел да извърши законово обвързване по Наказателно-процесуален кодекс

Припомняме, че Софийската градска прокуратура образува дело против. Той е обвинен, че е изнесъл в сакове и чували 53 млн. лева от противозаконни схеми при строителството на Автомагистрала " Хемус ". Разследващите са стигнали до него, откакто всички подставени лица декларирали, че са му предали парите.

На 5 ноември вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че близо 60 милиона лв. от общо 84 милиона, отпуснати от АПИ за градежа на Лот 5 на Автомагистрала " Хемус ", са били източени посредством огромна скица, включваща редица кухи фирми-бушони. Парите се превеждали на финалната в схемата фирма-бушон, откъдето

На 6 декември беше повдигнато обвиняване на, арестуван бе 72 часа. На 9 декември беше импортирано искане за непрекъснат арест, като. Впоследствие

На 12 декември прокуратурата упрекна ГДБОП в напън по следствието на аферата " Хемус ".

На същия ден Иван Гешев съобщи, че.

по отношение на Борислав Колев, обвинен за изпиране на над 53 млн. лева, предопределени за ЛОТ 5 от Автомагистрала " Хемус ". Определението бе постановено по отношение на митинг на Софийската градска прокуратура против избраната от първоинстанционния съд мярка за неотклонение " домакински арест ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР