Вътрешните министри на германските провинции Бранденбург и Саксония призоваха за

...
Вътрешните министри на германските провинции Бранденбург и Саксония призоваха за
Коментари Харесай

Две германски провинции искат временен контрол по границите с Полша и Чехия

Вътрешните министри на немските провинции Бранденбург и Саксония приканиха за краткотрайно въвеждане на надзор по границите на Германия с Полша и Чехия, съобщи ДПА.

Министрите Михаел Щубген и Армин Шустер, които са членове на опозиционния закостенял Християндемократически съюз, обявиха, че са отправили съответното искане към федералния министър на вътрешните работи Нанси Фезер преди плануваната за сряда среща, отдадена на миграционната политика. 

Щубтен и Шустер показват, че в южната провинция Бавария към този момент е въведен подобен надзор и съгласно тях той е потвърдил успеваемостта си.

През есента на 2015 година Германия възобнови контрола по границата сред Австрия и Бавария, откакто десетки хиляди мигранти си проправиха път от Гърция към Западна Европа, преминавайки през балканския маршрут. 

" Ако желаеме да запазим свободата на придвижване в Шенгенската зона, ще би трябвало да предотвратим загубата на надзор по федералната граница ", съобщи вътрешният министър на провинция Бранденбург.

В сряда в Берлин канцлерът Олаф Шолц ще одобри федерални и локални водачи, с цел да обсъдят противоречивия въпрос за разноските, отделяни за настаняване на бежанци в страната.

Редица немски градове и провинции желаят повече пари за настаняване и изхранване на мигранти.

Германия е и съществена дестинация за украинските бежанци, както и са лица, търсещи леговище, които идват от страни като Сирия, Афганистан и Ирак.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР