Вътрешните министри на България и Северна Македония проведоха работна среща

...
Вътрешните министри на България и Северна Македония проведоха работна среща
Коментари Харесай

Маринов работи с колегата си от Скопие по антикорупционен проект

Вътрешните министри на България и Северна Македония организираха работна среща по отношение на антикорупционния план " Остани чист, кажи НЕ на корупцията ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Младен Маринов и македонският му сътрудник Оливер Спасовски се включиха в следващия стадий по плана на Дирекция " Вътрешна сигурност ", като персонално участваха в акцията, която се организира на Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково.

Като израз на ангажираност към казуса и отговорност за основаване на среда на натърпимост към корупционните прояви двамата министри разговаряха за акцията и за битката с корупцията с водачите на спрените за инспекция коли.

Министър Маринов означи, че взаимоотношението сред дирекциите, които се борят с корупцията в системата, е доста положително, а с плана се дава фокус на обществото върху този проблем. Министър Маринов означи, че резултатът от плана ще проличи, когато на телефонната линия, която работи в България, стартират да се обаждат от ден на ден жители. Това ще е първият сигнал, че ние сме привлекли фокуса на жителите върху този проблем и сме построили един канал за връзка, който в следствие да бъде надграден и с доверие сред чиновниците на Министерство на вътрешните работи и жителите, които подават такива сигнали, добави Маринов.

Оливер Спасовски разяснява, че планът е значим и изрази удовлетворение, че работата по него е взаимна. Той също акцентира основното значение на образуването на социална отговорност, тъй че да не се разрешава съществуването на корупционни схеми.

На срещата участваха и началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, шефът на Групово дело " Гранична полиция " гл. комисар Светлан Кичиков, шефът на ОДМВР - Благоевград Дойчин Дойчинов, началникът на Регионална дирекция " Гранична полиция " - Кюстендил комисар Васил Матов и старши комисар Румен Ханев - шеф на Дирекция " Вътрешна сигурност ".

Проектът се осъществя по самодейност на българското министерство на вътрешните работи в партньорство сред България, Северна Македония, Гърция, Сърбия и Румъния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР