Вътрешните фактори не могат да попречат за пристигането на украинския

...
Вътрешните фактори не могат да попречат за пристигането на украинския
Коментари Харесай

Елена Поптодорова сигурна, че посещението на Зеленски у нас няма да се осуети


Вътрешните фактори не могат да попречат за идването на украинския президент Володимир Зеленски в България. Голям пропуск е, че това не се случи по-рано. Това съобщи пред БиТиВи някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова за

Тя е получила индикация по дипломатически канали, че Зеленски може да дойде в България. Сега може да се случи това посещаване, тъй като преди този момент имало два провалени опита за идването на украинския президент в България, уточни Поптодорова.

Според нея, в случай че има вътрешни договорености сред държавните управления на България и Украйна за визитата, не би трябвало Народното събрание да вземе отношение. Няма да се осуети визитата на Зеленски в България, счита Поптодорова.

Тя добави, че даже и Зеленски да пристигна в България по президентска покана, украинският президент щял да има среща и с българския министър-председател. Няма мощ, която да попречи на Румен Радев, в случай че той пожелае, сподели Елена Поптодорова.

Тя е на мнение, че когато Зеленски дойде у нас, ще благодари за която оказва България на Украйна, само че и с цел да изиска още. Елена Поптодорова добави, че политическата  ще срещне поддръжка в Народното събрание. Украйна може да прескочи проекта за деяние - подготовката и антрето към участието в НАТО и по това има единодушие измежду европейските страни. Дори Франция разгласи, че това е допустима стъпка, аргументира се Поптодорова.

" Вратите на НАТО остават отворени, Украйна би трябвало да бъде подкрепена, с цел да пази себе си и по това разграничение няма ", сподели още тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР